Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Kiefskamp: schuur in Vorden

Boerderij

Lindeseweg 2
7251NK Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van De Kiefskamp: schuur

Omschrijving onderdeel 6B: SCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van boerderij en schuur behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. De SCHUUR achter de boerderij heeft een rechthoekige plattegrond en is opgetrokken uit groen geschilderd horizontaal latwerk. Het zadeldak wordt gedekt met rode pannen. Op het linker dakschild een schoorsteen. In de noordelijke eindgevel een eenvoudige dubbele inrijdeur. De schuur dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw. Waardering SCHUUR deeluitmakend van een ensemble van boerderij en schuur behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de eenvoudige, harmonieuze vormgeving; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529453
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Kiefskamp: schuur in Vorden

De Kiefskamp: boerderij van het hallehuistype

Lindeseweg 2
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 6A: BOERDERIJ behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. De rood bakstenen boerderij is van het hallehuistype en ..

De Kiefskamp: schuur

Lindeseweg 4
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 5B: SCHUUR, behorende bij de dienstwoning, behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. De SCHUUR ter linkerzijde van..

De Kiefskamp: dienstwoning

Lindeseweg 4
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 5A: DIENSTWONING behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. De wit gepleisterde dienstwoning met plint van schoon..

De Kiefskamp: hoofdgebouw

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (De Kiefskamp). Huize de Kiefskamp ligt aan het einde van een lange, brede, met beuken beplante zich..

De Kiefskamp: historische tuin- en parkaanleg

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. Het landgoed de Kiefskamp maakt dee..

Kaart & Routeplanner