Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Kiefskamp: boerderij van het hallehuistype in Vorden

Boerderij

Lindeseweg 2
7251NK Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van De Kiefskamp: boerderij van het hallehuistype

Omschrijving onderdeel 6A: BOERDERIJ behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. De rood bakstenen boerderij is van het hallehuistype en heeft een zadeldak met afgewolfde uiteinden; het hoge middendeel is riet gedekt, het lagere deel van beide dakschilden is gedekt met gesmoorde pannen. Op het dak een schoorsteen. In de voorgevel meerruits schuifvensters in verschillend formaat, alle met luiken, en een excentrisch geplaatste toegangsdeur met bovenlicht waarin een levensboom is opgenomen. Boven vensters en deur streklagen. Beide eindgevels zijn voorzien van vlechtwerk. In de zijgevels verschillende vensters (waaronder stalvensters en schuifvensters als in de voorgevel) en deuren. In de achtergevel centraal een dubbele inrijdeur met getoogde bovenzijde, opgenomen in een omlijsting met witgeschilderde sluitsteen. De deur wordt geflankeerd door twee hoge, en hoog in de muur geplaatste, getoogde stalvensters met roedenverdeling. Uiterst links in de gevel twee eenvoudige getoogde staldeuren, uiterst rechts eenzelfde deur. De boerderij dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw. Waardering De BOERDERIJ, deeluitmakend van een ensemble van boerderij en schuur behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de eenvoudige, harmonieuze vormgeving; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529452
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Kiefskamp: boerderij van het hallehuistype in Vorden

De Kiefskamp: schuur

Lindeseweg 2
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 6B: SCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van boerderij en schuur behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. De SC..

De Kiefskamp: schuur

Lindeseweg 4
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 5B: SCHUUR, behorende bij de dienstwoning, behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. De SCHUUR ter linkerzijde van..

De Kiefskamp: dienstwoning

Lindeseweg 4
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 5A: DIENSTWONING behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. De wit gepleisterde dienstwoning met plint van schoon..

De Kiefskamp: hoofdgebouw

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (De Kiefskamp). Huize de Kiefskamp ligt aan het einde van een lange, brede, met beuken beplante zich..

De Kiefskamp: historische tuin- en parkaanleg

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. Het landgoed de Kiefskamp maakt dee..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Kiefskamp: boerderij van het hallehuistype in Vorden