Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Kiefskamp: schuur in Vorden

Kasteel Buitenplaats

Lindeseweg 4
7251NK Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: vermoedelijk tweede kwart 20e eeuw


Beschrijving van De Kiefskamp: schuur

Omschrijving onderdeel 5B: SCHUUR, behorende bij de dienstwoning, behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. De SCHUUR ter linkerzijde van de dienstwoning vertoont dezelfde karakteristieke kenmerken als de woning: witgepleisterd, plint en streklagen van schoonmetselwerk, meerruits vensters. De schuur heeft een rechthoekige plattegrond en een schilddak, gedekt met gesmoorde pannen. De dienstwoning dateert uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, de schuur stamt vermoedelijk uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Waardering SCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van dienstwoning en schuur, behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de fraaie ligging tegen de bosrand; - als decoratief-landelijke blikvanger tussen het hoofdgebouw en de beide toegangslanen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529451
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Kiefskamp: schuur in Vorden

De Kiefskamp: dienstwoning

Lindeseweg 4
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 5A: DIENSTWONING behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. De wit gepleisterde dienstwoning met plint van schoon..

De Kiefskamp: boerderij van het hallehuistype

Lindeseweg 2
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 6A: BOERDERIJ behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. De rood bakstenen boerderij is van het hallehuistype en ..

De Kiefskamp: schuur

Lindeseweg 2
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 6B: SCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van boerderij en schuur behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. De SC..

De Kiefskamp: hoofdgebouw

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (De Kiefskamp). Huize de Kiefskamp ligt aan het einde van een lange, brede, met beuken beplante zich..

De Kiefskamp: historische tuin- en parkaanleg

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. Het landgoed de Kiefskamp maakt dee..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Kiefskamp: schuur in Vorden