Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Begraafplaats Essenhof: toegangspartij in Dordrecht

Graf Begraafplaats

Dubbeldamseweg Zuid 183
3314JD Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1828


Beschrijving van Begraafplaats Essenhof: toegangspartij

Inleiding TOEGANGSPARTIJ van de gemeentelijke begraafplaats. Omschrijving Met hardstenen beklede en gebosseerde hekpijlers, bekroond door hoofdgestellen (1829) waartussen een dubbel smeedijzeren hek. Aan weerszijden worden de pijlers geflankeerd door zijstukken. Het hek is voorzien van goud-kleurige pijlpunten. Waardering TOEGANGSPARTIJ van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de begraafplaats; - vanwege de markering van de oorspronkelijke toegang tot de begraafplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529432
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Begraafplaats Essenhof: toegangspartij in Dordrecht

Begraafplaats Essenhof: aanleg

Dubbeldamseweg Zuid 183
Dordrecht
Inleiding De AANLEG met padenstelsel, grafvelden en graftekens van het historische deel van de gemeentelijke begraafplaats Essenhof met b..

Algemene Begraafplaats: smeedijzeren hek met hekpijlers

Dubbeldamseweg Zuid 183
Dordrecht
Inleiding Achter het hek DIENSTWONING van alleen begane grond met schilddak (1802). Omschrijving Woonhuis uit 1802 dat gebouwd werd bij ..

Begraafplaats Essenhof: begraafplaats

Dubbeldamseweg Zuid 183
Dordrecht
Inleiding HEULBRUG met HEK, toegang gevend tot de grafvelden, gelegen achter de dienstwoning. Omschrijving De brug is een opgemetselde bo..

Begraafplaats Essenhof: aula

Dubbeldamseweg Zuid 183
Dordrecht
Inleiding De in 1938-1939 gebouwde AULA op de Algemene Begraafplaats Essenhof, onderdeel van het complex van de algemene begraafplaats, is ..

Israëlitische begraafplaats met bijbehorend metaheerhuisje en toegangshek

Nieuweweg 2
Dordrecht
Inleiding Israëlitische BEGRAAFPLAATS met bijbehorend METAHEERHUISJE en TOEGANGSHEK. Tussen 1869 en 1870 is deze joodse begraafplaats aa..

Kaart & Routeplanner