Meer dan 63.000 rijksmonumenten


U-vormige gracht aan de zuid-, oost- en westzijde van de slingertuin in Usquert

Boerderij

Streeksterweg 79
9988RB Usquert (gemeente Eemsmond)
Groningen


Beschrijving van U-vormige gracht aan de zuid-, oost- en westzijde van de slingertuin

Omschrijving Aan de zuid-, oost- en westzijde omvat een U-vormige GRACHT de slingertuin. Ten zuiden van de gracht loopt de Streeksterweg. De gracht heeft weliswaar de vorm van een U, maar vertoont aan de zuidzijde, ter hoogte van het woonhuis, een lichte uitstulping in de richting van de boerderij. De brug over het westelijke deel van de gracht valt bij gebrek aan ouderdomswaarde buiten de wettelijke bescherming, hetzelfde geldt voor de brug over het oostelijke deel van de gracht. Waardering De U-vormige GRACHT aan de zuid-, oost- en westzijde van de slingertuin vertegenwoordigt het algemeen belang wegens: - de ouderdom; - als onderdeel van het tuinkunstig ontwerp van J. Vroom sr.; - de sierende waarde; - als specimen van historische erfscheiding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529425
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van U-vormige gracht aan de zuid-, oost- en westzijde van de slingertuin in Usquert

Zuidpool

Streeksterweg 79
Usquert (Gemeente Eemsmond)
Omschrijving SLINGERTUIN aan de oost- en zuidzijde van boerderij "Zuidpool". De slingertuin dateert uit circa 1879 en is een ontwerp van J..

Zuidpool

Streeksterweg 79
Usquert (Gemeente Eemsmond)
Omschrijving BOERDERIJ "ZUIDPOOL". Boerderij bestaande uit fraai dwarsgebouwd voorhuis onder omgaand zadeldak met vier hoekschoorstenen wa..

Aanjaagstation 1 Aanjaagstation WAPROG

Streeksterweg 81
Usquert (Gemeente Eemsmond)
Omschrijving Het verdiepingloos KANTOORGEBOUW (1941-43, in een aan de Delftse School verwante architectuur) op rechthoekige plattegrond is ..

Aanjaagstation 2 Aanjaagstation, laagreservoir

Streeksterweg 81
Usquert (Gemeente Eemsmond)
Omschrijving Het in de bodem verzonken LAAGRESERVOIR (1941-43) op rechthoekige plattegrond bestaat uit vier kelders. Boven de grond is het ..

Aanjaagstation 3 Aanjaagstation, pompgebouw

Streeksterweg 81
Usquert (Gemeente Eemsmond)
Omschrijving Het verdiepingloos, onderkelderde POMPGEBOUW (1941-43, in een aan de Delftse School verwante architectuur) op rechthoekige pla..

Kaart & Routeplanner