Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Wisch: dienstwoning in chaletstijl in Terborg

Woonhuis

Laan van Wisch 4
7061CX Terborg (gemeente Oude IJsselstreek)
Gelderland

Bouwjaar: 1916


Beschrijving van Huis Wisch: dienstwoning in chaletstijl

Omschrijving Naast het toegangshek staat de DIENSTWONING in chaletstijl uit 1916. Gebouw op rechthoekige plattegrond onder overstekend zadeldak met gesmoorde pannen. De gevels staan op een donker geschilderde plint en zijn wit gesaust. De geveltop is beschoten met verticale donker geschilderde delen. Boven het verdiepingsvenster een hertengewei. In de voorgevel de letters S en W (Schuylenburch en Wisch). Voor de centraal gelegen voordeur een afdakje met rood geglazuurde platte pannen, ondersteund door boomstammen. Vensters met bovenlichten met roedeverdeling en luiken. Waardering DIENSTWONING behorend tot de historische buitenplaats Wisch, van algemeen belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de kenmerkende vormgeving - wegens de situering naast de toegang van de buitenplaats - wegens de functioneel ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529421
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Wisch: dienstwoning in chaletstijl in Terborg

Huis Wisch: toegangshek

Laan van Wisch 4
Terborg (Gemeente Oude IJsselstreek)
Omschrijving Aan het begin van de laan naar het kasteel naast de kerk staat het smeedijzeren TOEGANGSHEK tussen afwisselend gemetselde hek..

Nederlands hervormde kerk

Hoofdstraat 91
Terborg (Gemeente Oude IJsselstreek)
Ned. Herv. Kerk (ST. Joris en Barbara). Eenbeukige kerk, waarvan het koor, dat 3/8 gesloten is, laatgotisch is en een plafond uit XVIII heef..

Huis Wisch: ijzeren brug

Laan van Wisch 4
Terborg (Gemeente Oude IJsselstreek)
Omschrijving Over de noordelijke arm van de Molenkolk ligt een ijzeren BRUG met houten brugdek. Brug met loopvlak van houten planken tuss..

Huis Wisch: tuinmuur. De muur vormt de scheiding met het terrein van de kerk.

Laan van Wisch 4
Terborg (Gemeente Oude IJsselstreek)
Omschrijving Laat 19de-eeuwse rood bakstenen TUINMUUR afgedekt door een rollaag gelegen in het westen van de historische tuin- en parkaanl..

Huis Wisch

Laan van Wisch 4
Terborg (Gemeente Oude IJsselstreek)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (HUIS WISCH). Huis Wisch is gebouwd op een L-vormige plattegrond en bestaat uit een in oorsprong 15de-eeuwse rond..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Wisch: dienstwoning in chaletstijl in Terborg