Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Almelo: voormalige jachtopzienerswoning in Almelo

Woonhuis

Gravenallee 9
7607TB Almelo
Overijssel


Beschrijving van Huis Almelo: voormalige jachtopzienerswoning

Omschrijving Voormalige JACHTOPZIENERSWONING (11A) op rechthoekige plattegrond onder overstekend zadeldak dat door schoren wordt ondersteund. Witgepleisterde bakstenen muren, deuren en vensters met afgeronde hoeken, aan de voorzijde omgeven met geprofileerde stuclijsten. Boven de entree een gewei. Waardering JACHTOPZIENERSWONING deeluitmakend van een ensemble van jachtopzienerswoning met bakhuisje, behorend tot de historische buitenplaats Almelo van algemeen cultuurhistorisch belang - wegens de ouderdom - wegens de functie - wegens de functioneel-ruimtelijke relatie met de buitenplaats - als beeldbepalend element aan de Gravenallee (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529414
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Almelo: voormalige jachtopzienerswoning in Almelo

Huis Almelo: voormalig tolhuis

Gravenallee 18
Almelo
Omschrijving Voormalig TOLHUIS (9) van Huis Almelo uit de eerste helft van de 19de eeuw. Het gebouw staat in het Gravenbos aan de noordzijd..

Huis Almelo: bakhuisje

Gravenallee 9
Almelo
Omschrijving Achter het jachthuis een vrijstaand BAKHUISJE (11B) onder overstekend zadeldak. De witgepleisterde wanden hebben een zwart get..

Huis Almelo: oranjerie

Gravenallee 7
Almelo
Omschrijving ORANJERIE (4) in neoklassieke bouwstijl, oorspronkelijk uit het eind van de 18de eeuw. In de tweede helft van de19de eeuw zij..

Theekoepel behorend bij het landgoed van kasteel Almelo

Gravenallee
Almelo
Inleiding THEEKOEPEL behorend bij het landgoed van kasteel Almelo, in ca. 1890 gebouwd in opdracht van de Graaf van Rechteren Limpurg. Het..

Boerderij van het kop-romp type, behorend bij het landgoed almelo

Gravenallee 14
Almelo
Inleiding BOERDERIJ VAN HET KOP-ROMP TYPE, behorend bij het landgoed Almelo. De boerderij(12) is in opdracht van de Graaf van Rechteren Lim..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Almelo: voormalige jachtopzienerswoning in Almelo