Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Bramel: wasplaats in Vorden

Tuin Park Landgoed

Almenseweg 47
7251HN Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: vroeg 20e eeuw


Beschrijving van Den Bramel: wasplaats

Omschrijving In de gracht ter hoogte van de keuken ligt een WASPLAATS, die aan een rol met kettingen hangt en met een lier hoger of lager gedraaid kan worden, afhankelijk van de waterstand. Het is een vroeg 20ste-eeuwse constructie. Op de vlonder werd de was gedaan. Waardering WASPLAATS behorend tot de historische buitenplaats Den Bramel, van belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de zeldzaamheid - wegens de functioneel en visueel ruimtelijke relatie met de overigens onderdelen van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529315
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Bramel: wasplaats in Vorden

Den Bramel: historische tuin- en parkaanleg

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De tuin- en parkaanleg rond Den Bramel bestaat uit twee gedeelten. Rond het huis ligt het ge..

Den Bramel: houtloods

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving HOUTLOODS uit 1898 (gevelsteen), bestaande uit een langwerpig gebouw aan de oprijlaan onder lessenaarsdak met gesmoorde panne..

Den Bramel: brug

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving A. Over de gracht naar de huisplaats ligt een houten beweegbare basculebrug uit 1828. De BRUG ligt op gemetselde bruggenhoofde..

Den Bramel: prieel

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving Achtzijdig bakstenen PRIEEL uit het laatste kwart van de 19de eeuw onder een gebogen dak met acht vlakken, bekroond door een ..

Den Bramel: moestuinmuur

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving MOESTUINMUUR uit omstreeks 1900, bestaande uit twee haaks op elkaar staande gedeelten, opgemetseld van rode baksteen. Het ged..

Kaart & Routeplanner

Route naar Den Bramel: wasplaats in Vorden