Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Bramel: voormalige electriciteitscentrale in Vorden

Kasteel Buitenplaats

Almenseweg 51
7251HN Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1905


Beschrijving van Den Bramel: voormalige electriciteitscentrale

Omschrijving Voormalige ELEKTRICITEITSCENTRALE, thans in drie dienstwoningen verdeeld. Ten behoeve van de elektriciteitsvoorziening van het huis, de zagerij en een molen werd in 1905 aan de oprijlaan een elektriciteitscentrale gebouwd. Het gebouw op rechthoekige plattegrond is opgetrokken van rode baksteen en plat afgedekt. Horizontale geschilderde rode banden verlevendigen de gevelvlakken. Getoogde vensters en deuren met diamantkopvormige sluitstenen. Waardering Voormalige ELEKTRICITEITSCENTRALE, behorend tot de historische buitenplaats Den Bramel van cultuurhistorisch belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de situering aan de oprijlaan - als functioneel onderdeel van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529307
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Bramel: voormalige electriciteitscentrale in Vorden

Den Bramel: dienstgebouw

Almenseweg 49
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving Het DIENSTGEBOUW ten zuidoosten van het huis buiten de omgrachting ligt aan de oprijlaan en bestaat uit drie aaneen gebouwde ..

Den Bramel: historische tuin- en parkaanleg

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De tuin- en parkaanleg rond Den Bramel bestaat uit twee gedeelten. Rond het huis ligt het ge..

Den Bramel: houtloods

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving HOUTLOODS uit 1898 (gevelsteen), bestaande uit een langwerpig gebouw aan de oprijlaan onder lessenaarsdak met gesmoorde panne..

Den Bramel: brug

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving A. Over de gracht naar de huisplaats ligt een houten beweegbare basculebrug uit 1828. De BRUG ligt op gemetselde bruggenhoofde..

Den Bramel: prieel

Almenseweg 47
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving Achtzijdig bakstenen PRIEEL uit het laatste kwart van de 19de eeuw onder een gebogen dak met acht vlakken, bekroond door een ..

Kaart & Routeplanner