Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Scherpenzeel: Tuinmuren in Scherpenzeel

Tuin Park Landgoed

Burgemeester Royaardslaan 1
3925GG Scherpenzeel
Gelderland


Beschrijving van Huis Scherpenzeel: Tuinmuren

Onderdeel 8A - 8C Omschrijving Op een aantal plaatsen bevinden zich (restanten van) tuinmuren. 8A. Bakstenen TUINMUUR aan de oostzijde van de noordelijke oprijlaan. Beƫindigd met een ezelsrugafdekking en een rollaag. 8B. Bakstenen TUINMUUR aan de westzijde van de noordelijke oprijlaan, verbonden met het poorthuis. Beƫindigd met een ezelsrugafdekking en een rollaag. 8C. Restanten van een bakstenen MOESTUINMUUR. Rond de voormalige moestuin in het zuidelijk gedeelte van het park liep ooit een tussen pijlers opgetrokken bakstenen muur, afgedekt met een ezelsrugafdekking. Van deze muur staat een klein deel nog overeind. Van de rest is het fundament nog aanwezig. Waardering De TUINMUREN behorende tot de historische buitenplaats Scherpenzeel, zijn van belang: - wegens het type; - wegens de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529299
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Scherpenzeel: Tuinmuren in Scherpenzeel

Huis Scherpenzeel: Toegangsbrug

Burgemeester Royaardslaan 1
Scherpenzeel
Onderdeel 5 Omschrijving De enige toegang tot het huis wordt gevormd door een TOEGANGSBRUG in neogotische stijl, bestaande uit een gebogen..

Huis Scherpenzeel: Restant van een ijskelder

Burgemeester Royaardslaan 1
Scherpenzeel
Onderdeel 7 Omschrijving IJSKELDER. Ten oosten van het huis liggen de restanten van een ijskelder. De vorm, achthoekig, is uniek voor ons ..

Huis Scherpenzeel

Burgemeester Royaardslaan 1
Scherpenzeel
Onderdeel 1 Omschrijving HUIS SCHERPENZEEL is een gebouw, dat is gesticht in de 14de eeuw als woontoren, uitgebreid in de 16de en 17de eeu..

Huis Scherpenzeel: Park

Burgemeester Royaardslaan 1
Scherpenzeel
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Het ontwerp van het park dateert uit 1859. Het huidige park met zijn landschappe..

Huis Scherpenzeel: dienstwoning

Dorpsstraat 186
Scherpenzeel
Onderdeel 3 Omschrijving POORTHUIS of dienstwoning van huis Scherpenzeel, gelegen aan de noordkant van het park in de rooilijn van de Dorp..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Scherpenzeel: Tuinmuren in Scherpenzeel

Foto's (1)