Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Scherpenzeel: Toegangsbrug in Scherpenzeel

Tuin Park Landgoed

Burgemeester Royaardslaan 1
3925GG Scherpenzeel
Gelderland


Beschrijving van Huis Scherpenzeel: Toegangsbrug

Onderdeel 5 Omschrijving De enige toegang tot het huis wordt gevormd door een TOEGANGSBRUG in neogotische stijl, bestaande uit een gebogen onderstuk en een balustrade van forse pijlers en gebogen en geprofileerde gietijzeren tussenstukken. De brug is ontworpen door S.A. van Lunteren. Waardering De TOEGANGSBRUG, behorend tot de historische buitenplaats Scherpenzeel, is van algemeen belang: - wegens het type; - als een ontwerp van S.A. van Lunteren; - wegens de architectonische en functionele relatie met het huis Scherpenzeel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529296
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Scherpenzeel: Toegangsbrug in Scherpenzeel

Huis Scherpenzeel: Restant van een ijskelder

Burgemeester Royaardslaan 1
Scherpenzeel
Onderdeel 7 Omschrijving IJSKELDER. Ten oosten van het huis liggen de restanten van een ijskelder. De vorm, achthoekig, is uniek voor ons ..

Huis Scherpenzeel: Tuinmuren

Burgemeester Royaardslaan 1
Scherpenzeel
Onderdeel 8A - 8C Omschrijving Op een aantal plaatsen bevinden zich (restanten van) tuinmuren. 8A. Bakstenen TUINMUUR aan de oostzijde va..

Huis Scherpenzeel

Burgemeester Royaardslaan 1
Scherpenzeel
Onderdeel 1 Omschrijving HUIS SCHERPENZEEL is een gebouw, dat is gesticht in de 14de eeuw als woontoren, uitgebreid in de 16de en 17de eeu..

Huis Scherpenzeel: Park

Burgemeester Royaardslaan 1
Scherpenzeel
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Het ontwerp van het park dateert uit 1859. Het huidige park met zijn landschappe..

Huis Scherpenzeel: dienstwoning

Dorpsstraat 186
Scherpenzeel
Onderdeel 3 Omschrijving POORTHUIS of dienstwoning van huis Scherpenzeel, gelegen aan de noordkant van het park in de rooilijn van de Dorp..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Scherpenzeel: Toegangsbrug in Scherpenzeel

Foto's (1)