Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Meer en Bos: restant van tuinmuur in 's Gravenhage

Kasteel Buitenplaats

Heliotrooplaan 5
2555MA 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Meer en Bos: restant van tuinmuur

Onderdeel 2C Omschrijving Tegenover de boerderij staat een restant van een 19de-eeuwse TUINMUUR op halfronde grondslag met vrij zware steunberen en afgedekt met een rij dakpannen. Waardering Restant van TUINMUUR, deeluitmakend van een ensemble van boerderij met schuur en tuinmuur, behorende tot de voormalige historische buitenplaats Meer en Bos van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de bouwmassa en vorm; - als laatste bebouwde onderdelen van de voormalige buitenplaats Meer en Bos; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529295
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Meer en Bos: restant van tuinmuur in 's Gravenhage

Meer en Bos: vrijstaande bakstenen schuur

Heliotrooplaan 5
's Gravenhage
Onderdeel 2B Omschrijving Haaks op de boerderij staat een vrijstaande bakstenen SCHUUR met donkere plint op rechthoekige grondslag van é..

Meer en Bos: historische tuin- en parkaanleg

Heliotrooplaan 5
's Gravenhage
Onderdeel 1 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de voormalige buitenplaats Meer en Bos. De in structuur gaaf bewaa..

Boerderij op langgerekte plattegrond

Heliotrooplaan 5
's Gravenhage
Onderdeel 2A Omschrijving Aan de rand van de aanleg staat een 18de-eeuwse BOERDERIJ op langgerekte plattegrond. De op rechthoekige gronds..

Linkerhelft van dubbele vrijstaande villa in cottagestijl

Duinlaan 149
's Gravenhage
Inleiding Linkerhelft van dubbele vrijstaande villa uit 1920-1923, behorend tot het villapark Meer en Bosch en gebouwd in opdracht van het..

't Honk

Meer en Boslaan 102
's Gravenhage
Inleiding Vrijstaande villa uit 1920-1923, genaamd 't Honk en behorend tot het villapark Meer en Bosch, gebouwd in opdracht van het Bouwbu..

Kaart & Routeplanner

Route naar Meer en Bos: restant van tuinmuur in 's Gravenhage