Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Leur: schuur in Leur

Kasteel Buitenplaats

Van Balverenlaan 10
6615AH Leur (gemeente Wijchen)
Gelderland

Bouwjaar: vroeg 19e eeuw


Beschrijving van Leur: schuur

Omschrijving onderdeel 3B: SCHUUR. Tussen het huis en het bouwhuis staat een grote schuur. Fraaie gepotdekselde, vroeg 19de-eeuwse schuur met zijbaander en hoog, pannen schilddak. Waardering De SCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van bouwhuis en schuur, behorend tot de historische buitenplaats Leur, is van algemeen cultuurhistorisch belang: - wegens de ouderdom; - wegens het type; - wegens de laat 18de-eeuwse aanpassing van een boerderij aan de functie van koetshuis; - wegens de situering aan de weg, waardoor de functie van koetshuis ten volle benut kon worden; - wegens de visuele en functionele samenhang met de overige elementen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529283
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Leur: schuur in Leur

Leur: bouwhuis

Van Balverenlaan 10
Leur (Gemeente Wijchen)
Omschrijving onderdeel 3A: BOUWHUIS. Bouwhuis, met de achterzijde naar de weg gelegen en met de voorgevel op de achterzijde van Huis te Leu..

Leur: kas

Van Balverenlaan 10
Leur (Gemeente Wijchen)
Omschrijving onderdeel 7: KAS. In de noordwesthoek van de moestuin een uit baksteen opgetrokken, te verwarmen kas. Het bouwwerk is een verb..

Leur: moestuin met hekposten

Van Balverenlaan 8
Leur (Gemeente Wijchen)
Omschrijving onderdeel 6: MOESTUINMUUR met HEKPOSTEN. De moestuin wordt aan oost- en noordzijde afgesloten met een muur met hekposten. Het ..

Leur: duiventil

Van Balverenlaan 10
Leur (Gemeente Wijchen)
Omschrijving onderdeel 5: DUIVENTIL. Op een weiland in het Leurse bos bij de driesprong Van Balverenlaan-Meerenburg-Puitsestraat staat een ..

Huis te Leur

Van Balverenlaan 8
Leur (Gemeente Wijchen)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW. Het hoofdgebouw (Huis te Leur) uit 1778 telt twee bouwlagen en een zolderverdieping. De begane gron..

Kaart & Routeplanner

Route naar Leur: schuur in Leur