Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rechteren: moestuinmuur in Dalfsen

Tuin Park Landgoed

Rechterensedijk 3
7722HB Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: laat 18e of 19e eeuw


Beschrijving van Rechteren: moestuinmuur

Onderdeel 5D Inleiding In de moestuin ten noorden van het huis bevinden zich een aantal kassen en muren. Omschrijving MOESTUINMUUR. Langs de noordwestzijde van de moestuin staat een uit baksteen opgetrokken moestuinmuur uit de late 18de of 19de eeuw. De muur is afgedekt met een rollaag en daarboven een rij grijze dakpannen. Muurankers en (resten van) spalierhaken. Waardering De MOESTUINMUUR, behorend tot de historische buitenplaats Rechteren, is van belang: - wegens de ouderdom; - wegens de cultuurhistorische waarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529277
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rechteren: moestuinmuur in Dalfsen

Rechteren: noordoostelijke of linker bouwhuis

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 3B Omschrijving Het noordoostelijke of linker BOUWHUIS is in 1881 herbouwd (datum op sluitsteen boven de inrijpoort) op de gron..

Rechteren: koude bak

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 5A Inleiding In de moestuin ten noorden van het huis bevinden zich een aantal kassen en muren. Omschrijving KOUDE BAK, langw..

Rechteren: kweekkas

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 5C Inleiding In de moestuin ten noorden van het huis bevinden zich een aantal kassen en muren. Omschrijving KWEEKKAS. Uit baks..

Rechteren: moestuinmuur met aangebouwde stal

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 5E Inleiding In de moestuin ten noorden van het huis bevinden zich een aantal kassen en muren. Omschrijving MOESTUINMUUR MET A..

Rechteren: kasteel

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 1 Omschrijving KASTEEL Rechteren is het enig bewaard gebleven middeleeuwse kasteel van de provincie Overijssel. De middeleeuwse..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rechteren: moestuinmuur in Dalfsen