Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rechteren: kweekkas in Dalfsen

Tuin Park Landgoed

Rechterensedijk 3
7722HB Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: eind 19e of begin 20e eeuw


Beschrijving van Rechteren: kweekkas

Onderdeel 5C Inleiding In de moestuin ten noorden van het huis bevinden zich een aantal kassen en muren. Omschrijving KWEEKKAS. Uit baksteen opgemetselde verwarmbare kweekkas onder zadeldak van glas met een stookhuisje, waarvan een deel van de schoorsteen resteert. Eind XIX of begin XX. Waardering De KWEEKKAS, behorend tot de historische buitenplaats Rechteren, is van belang: - wegens de ouderdom; - wegens de cultuurhistorische waarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529276
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rechteren: kweekkas in Dalfsen

Rechteren: noordoostelijke of linker bouwhuis

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 3B Omschrijving Het noordoostelijke of linker BOUWHUIS is in 1881 herbouwd (datum op sluitsteen boven de inrijpoort) op de gron..

Rechteren: koude bak

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 5A Inleiding In de moestuin ten noorden van het huis bevinden zich een aantal kassen en muren. Omschrijving KOUDE BAK, langw..

Rechteren: moestuinmuur

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 5D Inleiding In de moestuin ten noorden van het huis bevinden zich een aantal kassen en muren. Omschrijving MOESTUINMUUR. Lang..

Rechteren: moestuinmuur met aangebouwde stal

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 5E Inleiding In de moestuin ten noorden van het huis bevinden zich een aantal kassen en muren. Omschrijving MOESTUINMUUR MET A..

Rechteren: kasteel

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 1 Omschrijving KASTEEL Rechteren is het enig bewaard gebleven middeleeuwse kasteel van de provincie Overijssel. De middeleeuwse..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rechteren: kweekkas in Dalfsen