Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rechteren: koude bak in Dalfsen

Tuin Park Landgoed

Rechterensedijk 3
7722HB Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van Rechteren: koude bak

Onderdeel 5A Inleiding In de moestuin ten noorden van het huis bevinden zich een aantal kassen en muren. Omschrijving KOUDE BAK, langwerpige kweekbak, opgemetseld van baksteen, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Waardering De KOUDE BAK, behorend tot de historische buitenplaats Rechteren, is van belang: - wegens de ouderdom; - wegens de cultuurhistorische waarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529275
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rechteren: koude bak in Dalfsen

Rechteren: noordoostelijke of linker bouwhuis

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 3B Omschrijving Het noordoostelijke of linker BOUWHUIS is in 1881 herbouwd (datum op sluitsteen boven de inrijpoort) op de gron..

Rechteren: kweekkas

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 5C Inleiding In de moestuin ten noorden van het huis bevinden zich een aantal kassen en muren. Omschrijving KWEEKKAS. Uit baks..

Rechteren: moestuinmuur

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 5D Inleiding In de moestuin ten noorden van het huis bevinden zich een aantal kassen en muren. Omschrijving MOESTUINMUUR. Lang..

Rechteren: moestuinmuur met aangebouwde stal

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 5E Inleiding In de moestuin ten noorden van het huis bevinden zich een aantal kassen en muren. Omschrijving MOESTUINMUUR MET A..

Rechteren: kasteel

Rechterensedijk 3
Dalfsen
Onderdeel 1 Omschrijving KASTEEL Rechteren is het enig bewaard gebleven middeleeuwse kasteel van de provincie Overijssel. De middeleeuwse..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rechteren: koude bak in Dalfsen