Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groenewoud: bakhuisje in Putten

Kasteel Buitenplaats

Hardenbergerweg 2
3882SB Putten
Gelderland


Beschrijving van Groenewoud: bakhuisje

Onderdeel 8B Omschrijving Aan de linkerzijde van de boerderij Groenewoud staat een BAKHUISJE op rechthoekige plattegrond, een bouwlaag hoog, overkapt door een zadeldak met gesmoorde oudhollandse pannen. Waardering Het BAKHUISJE, deeluitmakend van een ensemble van boerderij met bakhuis, is van algemeen belang: - wegens de ouderdom; - wegens de architectonische vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529203
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groenewoud: bakhuisje in Putten

Groenewoud: boerderij

Hardenbergerweg 2
Putten
Onderdeel 8A Omschrijving De uit 1853 daterende BOERDERIJ Groenewoud heeft een monumentaal voorhuis en een gedeeltelijk vernieuwd achterhu..

Salentein, Koetshuis met schuur

Putterstraatweg 7
Nijkerk
Onderdeel 5 Omschrijving KOETSHUIS met SCHUUR. Ten noorden van het hoofdgebouw staat een bakstenen koetshuis met gevelsteen 'A.M. IJvoij ..

Salentein, Hoofdgebouw

Putterstraatweg 5
Nijkerk
Onderdeel 1 Omschrijving HOOFDGEBOUW (Salentein). Het gedeeltelijk omgrachte, onregelmatig gevormde hoofdgebouw dateert uit verschillende..

Salentein, Park

Putterstraatweg 5
Nijkerk
Onderdeel 2 Omschrijving De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG is vanaf het midden van de 19de eeuw tot stand gekomen. Daarvoor kende Salent..

Salentein, Boogbrug

Putterstraatweg 5
Nijkerk
Onderdeel 3 Omschrijving Bij het huis Salentein ligt een BOOGBRUG uit 1849, voorzien van een gietijzeren balustrade in neogotische stijl...

Kaart & Routeplanner

Route naar Groenewoud: bakhuisje in Putten

Foto's (1)