Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Cannenburch: cascade in Vaassen

Tuin Park Landgoed

Maarten van Rossumplein 1
8171EB Vaassen (gemeente Epe)
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Cannenburch: cascade

Onderdeel 6A-6E Omschrijving In het park bevinden zich verschillende cascades. CASCADE (6A) aan de noordoever van de slotgracht, XVIII; het water komt vanuit de hoger gelegen molenvijver via een buis; deze eindigt in een bruggenhoofd-vormige cascade van zandsteen, die aan beide zijden begeleid wordt door een zes-tredige trap van zandsteen; de treden zijn schuin geplaatst en iets concaaf; de eigenlijke waterval heeft drie hoge zandstenen treden. Een van baksteen gemetselde en met een ezelsrug afgedekte CASCADE (6B) in de omgrachting aan de zuidoostzijde, XIX. Een van baksteen gemetselde en met een ezelsrug afgedekte CASCADE (6C) in de omgrachting ten westen van de brug aan de zuidzijde, XIX. Een van baksteen gemetselde en met een ezelsrug afgedekte CASCADE (6D) aan de oostkant van de langgerekte slingervijver. Een van baksteen gemetselde en met een ezelsrug afgedekte CASCADE (6E) aan de westkant van de langgerekte slingervijver. Waardering De CASCADES behorend tot de historische buitenplaats Cannenburch van zijn algemeen belang: - wegens de ouderdom; - wegens de functionele en ornamentele waarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529202
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Cannenburch: cascade in Vaassen

kasteel buitenplaats

Maarten van Rossumplein 1
Vaassen (Gemeente Epe)
Onderdeel 1 Omschrijving KASTEEL CANNENBURCH, in oorsprong 14de-eeuws, midden 16de eeuw opnieuw opgetrokken met gebruikmaking van bestaan..

Cannenburch

Maarten van Rossumplein 1
Vaassen (Gemeente Epe)
Onderdeel 2 Omschrijving PARKAANLEG op basis van een min of meer rechthoekige geometrische aanleg uit de 18de eeuw als opvolger van een 17..

kasteel buitenplaats

Maarten van Rossumplein 1
Vaassen (Gemeente Epe)
Onderdeel 3A Inleiding Bouwhuizen, 1742 (west) en 1752 (oost); twee vrijwel identieke bakstenen gebouwen op rechthoekige plattegrond ter w..

kasteel buitenplaats

Maarten van Rossumplein 1
Vaassen (Gemeente Epe)
Onderdeel 3B Inleiding Bouwhuizen, 1742 (west) en 1752 (oost); twee vrijwel identieke bakstenen gebouwen op rechthoekige plattegrond ter w..

tuin park landgoed

Maarten van Rossumplein 1
Vaassen (Gemeente Epe)
Onderdeel 4A en 4B Omschrijving Er zijn twee bruggen, beide uit het midden van de 17de eeuw. De BRUG MET BALUSTRADE (4A) van voorplein naa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Cannenburch: cascade in Vaassen

Foto's (1)