Stal ten zuiden van hallehuisboerderij in Meerkerk

Burggraaf 6
4231ZJ Meerkerk (gemeente Zederik)

Beschrijving van Stal ten zuiden van hallehuisboerderij

Omschrijving onderdeel 2: stal. STAL ter linkerzijde (zuid) van de hallehuisboerderij. De stal is op rechthoekige plattegrond opgetrokken in baksteen en bevat een begane grond en een zolder voor opslag. Aan de oostzijde heeft de stal op begane grond niveau een aanbouw met twee doorgangen op de kopse kant en een aan de zuidzijde. De gevel aan de westzijde bevat een raam en een deur met halfronde bovendorpel op de begane grond en ter hoogte van de opslagruimte een houten luik. In de top van de tuitgevel bevindt zich een klein rond raam. De stal wordt in de lengterichting in twee├źn gedeeld door een houten constructie. De kleine grup langs een lange zijde van de schuur doet vermoeden dat het een stal voor jong vee geweest is. Waardering De STAL ter linkerzijde (zuid) van de hallehuisboerderij is van belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex. Ensemblewaarde in samenhang met de hallehuisboerderij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)