Meer dan 63.000 rijksmonumenten


tuinmuur ten westen van ruïne in Heemstede

Tuin Park Landgoed

Glipper Dreef 199
2104WG Heemstede
Noord Holland


Beschrijving van tuinmuur ten westen van ruïne

Omschrijving onderdeel 8b: TUINMUUR ten westen van de RUINE. Omschrijving Ten westen van de ruïne gelegen 18de-eeuwse tuinmuur. Deze heeft een recht verloop en omsloot een tuinaanleg gelegen ten zuiden van de muur. Ook hier een geleding met muurdammen. Waardering De TUINMUUR ten westen van de RUÏNE is van algemeen belang vanwege zijn functionele waarde voor de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529183
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van tuinmuur ten westen van ruïne in Heemstede

ruïne van het pomphuis

Glipper Dreef 199
Heemstede
Omschrijving onderdeel 7: RUINE VAN HET POMPHUIS. Omschrijving Het in 1730 of even daarna gebouwde pomphuis voorzag de vijf fonteinen in ..

tuinmuur ten oosten van ruïne

Glipper Dreef 199
Heemstede
Omschrijving onderdeel 8a: TUINMUUR ten oosten van de RUINE INCL. SLINGERMUUR. Omschrijving Ten oosten van de ruïne gelegen 18de-eeuwse..

Landhuis Mariënheuvel

Glipper Dreef 199
Heemstede
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDHUIS (Meer en Berg, thans genaamd Mariënheuvel). Omschrijving In 1907-1909 op de oudere buitenplaats "Meer..

Mariënheuvel, park en tuinaanleg

Glipper Dreef 199
Heemstede
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE PARK- EN TUINAANLEG. Omschrijving De aanleg van Meer en Berg valt thans uiteen in twee delen, te wet..

Meerzicht, koepel

Glipper Dreef 199
Heemstede
)mschrijving onderdeel 5: KOEPEL. Omschrijving Restant van een grote KOEPEL of koepelkamer uit de eerste helft van de 18de eeuw, bestaand..

Kaart & Routeplanner

Route naar tuinmuur ten westen van ruïne in Heemstede