Meer dan 63.000 rijksmonumenten


tuinmuur ten oosten van ruïne in Heemstede

Tuin Park Landgoed

Glipper Dreef 199
2104WG Heemstede
Noord Holland


Beschrijving van tuinmuur ten oosten van ruïne

Omschrijving onderdeel 8a: TUINMUUR ten oosten van de RUINE INCL. SLINGERMUUR. Omschrijving Ten oosten van de ruïne gelegen 18de-eeuwse tuinmuur. Deze muur heeft een zigzag verloop vanaf de Glipperdreef naar achteren toe. De muur omsloot een tuinaanleg gelegen ten zuidoosten ervan. Oorspronkelijk zal de westmuur geheel uit een slingermuur hebben bestaan, maar hiervan resteren nu nog drie compartimenten. Voor het overige deel is de muur aan deze zijde rechtgetrokken. Het metselwerk wordt geleed door muurdammen en hier en daar wordt nog een natuurstenen afdekking aangetroffen. Waardering De TUINMUUR ten oosten van de RUÏNE INCL. SLINGERMUUR is van algemeen belang vanwege zijn functionele waarde voor de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529182
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van tuinmuur ten oosten van ruïne in Heemstede

ruïne van het pomphuis

Glipper Dreef 199
Heemstede
Omschrijving onderdeel 7: RUINE VAN HET POMPHUIS. Omschrijving Het in 1730 of even daarna gebouwde pomphuis voorzag de vijf fonteinen in ..

tuinmuur ten westen van ruïne

Glipper Dreef 199
Heemstede
Omschrijving onderdeel 8b: TUINMUUR ten westen van de RUINE. Omschrijving Ten westen van de ruïne gelegen 18de-eeuwse tuinmuur. Deze hee..

Landhuis Mariënheuvel

Glipper Dreef 199
Heemstede
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDHUIS (Meer en Berg, thans genaamd Mariënheuvel). Omschrijving In 1907-1909 op de oudere buitenplaats "Meer..

Mariënheuvel, park en tuinaanleg

Glipper Dreef 199
Heemstede
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE PARK- EN TUINAANLEG. Omschrijving De aanleg van Meer en Berg valt thans uiteen in twee delen, te wet..

Meerzicht, koepel

Glipper Dreef 199
Heemstede
)mschrijving onderdeel 5: KOEPEL. Omschrijving Restant van een grote KOEPEL of koepelkamer uit de eerste helft van de 18de eeuw, bestaand..

Kaart & Routeplanner

Route naar tuinmuur ten oosten van ruïne in Heemstede