Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Waterput en haal Wolfkate in Hengelo

Boerderij

Wolfkaterweg 36
7554PM Hengelo
Overijssel


Beschrijving van Waterput en haal Wolfkate

Onderdeel 4 Omschrijving WATERPUT met HAAL als onderdeel van het boerderijcomplex 'erve Wolfkate'. Onder het maaiveld betreft het waarschijnlijk een ronde waterput. Boven het maaiveld heeft de put een vierkante plattegrond opgebouwd uit Bentheimer zandstenen blokken. Bij de put staat een houten haal. Waardering De WATERPUT met HAAL als onderdeel van het boerderijcomplex 'erve Wolfkate' is van algemeen architectuurhistorisch, cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang: - als goed voorbeeld van een put met houten haal bestaande uit Bentheimer zandsteen; - vanwege de situering voor de boerderij; - vanwege de functioneel-ruimtelijke samenhang van de put met de overige onderdelen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529155
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Waterput en haal Wolfkate in Hengelo

Boerderij Wolfkate

Wolfkaterweg 36
Hengelo
Onderdeel 1 Omschrijving BOERDERIJ met ENDSKAMER en aangebouwde SCHUUR als onderdeel van het boerderijcomplex 'Erve Wolfkate' daterend uit..

Schuur Wolfkate

Wolfkaterweg 36
Hengelo
Onderdeel 3 Omschrijving Vrijstaande SCHUUR (1861) als onderdeel van het boerderijcomplex 'Erve Wolfkate' met rechthoekige plattegrond bes..

Erfaanleg Wolfkate

Wolfkaterweg 36
Hengelo
Onderdeel 2 Omschrijving ERFAANLEG als onderdeel van het boerderijcomplex 'erve Wolfkate' bestaande uit een grotendeels onverharde toegang..

Boerderij Witveld

Altenavoetpad 21
Hengelo
Inleiding BOERDERIJ "'t Witveld" behorend bij het landgoed Twickel. In 1871 gebouwd. Omschrijving Boerderij van het hallehuistype met bov..

Menzo

Beldershoekweg 250
Enschede
"Menzo" Tot woonhuis verbouwd vakwerkboerderijtje. Plint van blokken Bentheimersteen voorzien van verdiepte velden.

Kaart & Routeplanner

Route naar Waterput en haal Wolfkate in Hengelo

Foto's (2)