Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur Wolfkate in Hengelo

Boerderij

Wolfkaterweg 36
7554PM Hengelo
Overijssel

Bouwjaar: 1861


Beschrijving van Schuur Wolfkate

Onderdeel 3 Omschrijving Vrijstaande SCHUUR (1861) als onderdeel van het boerderijcomplex 'Erve Wolfkate' met rechthoekige plattegrond bestaande uit een bouwlaag afgesloten door een zadeldak gedekt met rode oude holle pannen. De gevels zijn opgetrokken in schoon metselwerk met verticaal beschoten topgevels met geprofileerde windveren. Centraal in de VOORGEVEL (oostgevel) bevindt zich een recht gesloten dubbele deur aan weerszijden geflankeerd door een recht gesloten enkele deur. Aan weerszijden van de deuren bevindt zich een vierruits raam. Uiterst rechts in het metselwerk bevindt zich een spinnekopvenster. In de topgevel bevindt zich een luik. De LINKERZIJGEVEL (zuidgevel) is deels open deels dicht en dan voorzien van schoon metselwerk. Centraal in de ACHTERGEVEL (westgevel) bevindt zich een recht gesloten geklampte deur met aan weerszijden een tweeruits stalraam. De gevel eindigt in een verticaal beschoten topgevel met luik. In de RECHTER ZIJGEVEL (noordgevel) bevinden zich regelmatig verdeelde stalramen afgewisseld door recht gesloten staldeuren. Waardering De vrijstaande SCHUUR (1861) als onderdeel van het boerderijcomplex 'Erve Wolfkate' is van algemeen architectuurhistorisch, cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang: - als goed voorbeeld van een 19e-eeuwse schuur met zorgvuldig gebruik van materialen en detaillering; - vanwege de situering van de schuur op het achtererf; - als goed voorbeeld van een bijgebouw; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de schuur met de overige onderdelen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529154
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur Wolfkate in Hengelo

Waterput en haal Wolfkate

Wolfkaterweg 36
Hengelo
Onderdeel 4 Omschrijving WATERPUT met HAAL als onderdeel van het boerderijcomplex 'erve Wolfkate'. Onder het maaiveld betreft het waarschi..

Boerderij Wolfkate

Wolfkaterweg 36
Hengelo
Onderdeel 1 Omschrijving BOERDERIJ met ENDSKAMER en aangebouwde SCHUUR als onderdeel van het boerderijcomplex 'Erve Wolfkate' daterend uit..

Erfaanleg Wolfkate

Wolfkaterweg 36
Hengelo
Onderdeel 2 Omschrijving ERFAANLEG als onderdeel van het boerderijcomplex 'erve Wolfkate' bestaande uit een grotendeels onverharde toegang..

Boerderij Witveld

Altenavoetpad 21
Hengelo
Inleiding BOERDERIJ "'t Witveld" behorend bij het landgoed Twickel. In 1871 gebouwd. Omschrijving Boerderij van het hallehuistype met bov..

Menzo

Beldershoekweg 250
Enschede
"Menzo" Tot woonhuis verbouwd vakwerkboerderijtje. Plint van blokken Bentheimersteen voorzien van verdiepte velden.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)