Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Erfaanleg Wolfkate in Hengelo

Boerderij

Wolfkaterweg 36
7554PM Hengelo
Overijssel


Beschrijving van Erfaanleg Wolfkate

Onderdeel 2 Omschrijving ERFAANLEG als onderdeel van het boerderijcomplex 'erve Wolfkate' bestaande uit een grotendeels onverharde toegangsweg uitkomend op het achtererf met aan de voorzijde de siertuin en de appelhof. De bestaande erfaanleg heeft nog een karakteristieke indeling waarbij het achtererf een grotendeels functioneel karakter heeft. Aan de voorzijde van de boerderij bevinden zich nog restanten van een keitjesbestrating. In het verlengde hiervan bevindt zich een boomgaard genaamd 'de appelhof'. Waardering De ERFAANLEG als onderdeel van het boerderijcomplex 'erve Wolfkate' bestaande uit een grotendeels onverharde toegangsweg uitkomend op het achtererf met aan de voorzijde de siertuin en de appelhof is van algemeen tuinhistorisch, cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang: - vanwege de karakteristieke indeling van een boerenerf bestaande uit een functionele inrichting van het achtererf en een specifieke aanleg aan de voorzijde bestaande uit een keitjesbestrating en een appelhof; - vanwege de toegangsweg uitkomend op het achtererf van de boerderij; - vanwege de restanten van de keitjesbestrating aan de voorzijde van de boerderij; - als verbindingselement tussen de overige onderdelen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529153
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Erfaanleg Wolfkate in Hengelo

Boerderij Wolfkate

Wolfkaterweg 36
Hengelo
Onderdeel 1 Omschrijving BOERDERIJ met ENDSKAMER en aangebouwde SCHUUR als onderdeel van het boerderijcomplex 'Erve Wolfkate' daterend uit..

Schuur Wolfkate

Wolfkaterweg 36
Hengelo
Onderdeel 3 Omschrijving Vrijstaande SCHUUR (1861) als onderdeel van het boerderijcomplex 'Erve Wolfkate' met rechthoekige plattegrond bes..

Waterput en haal Wolfkate

Wolfkaterweg 36
Hengelo
Onderdeel 4 Omschrijving WATERPUT met HAAL als onderdeel van het boerderijcomplex 'erve Wolfkate'. Onder het maaiveld betreft het waarschi..

Boerderij Witveld

Altenavoetpad 21
Hengelo
Inleiding BOERDERIJ "'t Witveld" behorend bij het landgoed Twickel. In 1871 gebouwd. Omschrijving Boerderij van het hallehuistype met bov..

Menzo

Beldershoekweg 250
Enschede
"Menzo" Tot woonhuis verbouwd vakwerkboerderijtje. Plint van blokken Bentheimersteen voorzien van verdiepte velden.

Kaart & Routeplanner

Route naar Erfaanleg Wolfkate in Hengelo

Foto's (2)