Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oldenaller: duiventoren in Putten

Tuin Park Landgoed

Oldenallerallee 3
3882RW Putten
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Oldenaller: duiventoren

Onderdeel 7B Inleiding Langs de oprijlaan ligt circa 100 meter voor de brug naar het voorplein een dienstwoning uit de 17de eeuw met daar achter een duiventoren. Omschrijving Bij de dienstwoning bevindt zich een houten DUIVENTOREN op palen uit de 19de eeuw. De toren heeft een omlopend schilddak met pannen en een versierde daklijst. Waardering De DUIVENTOREN, deeluitmakend van een ensemble van dienstwoning en duiventoren, is van algemeen belang: - vanwege de zeldzaamheid en ornamentele waarden (19de eeuwse duiventoren); - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats Oldenaller; - vanwege de kenmerkende ligging aan de oprijlaan. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529149
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oldenaller: duiventoren in Putten

Kasteel Oldenaller

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 1 Omschrijving HOOFDGEBOUW (Oldenaller). In oorsprong 17de eeuws landhuis, vermoedelijk naar ontwerp van Jacob van Campen, opge..

Oldenaller: historische aanleg

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Tijdens de verbouwing van het huis rond 1850 is ook de omgeving grondig aangep..

Oldenaller: bouwhuis/oranjerie

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 3 Omschrijving BOUWHUIS/ORANJERIE (LINKS). In baksteen opgetrokken rechthoekig gebouw uit het midden van de 17de eeuw van één..

Oldenaller: (rechter) bouwhuis

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 4 Omschrijving BOUWHUIS (RECHTS). In baksteen opgetrokken rechthoekig gebouw uit het midden van de 17de eeuw van één bouwlaag..

Oldenaller: brug

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 5 Omschrijving BRUG voor het huis. Eenvoudige brug met bakstenen landhoofden waarop een houten dek. Het dek wordt geflankeerd d..

Kaart & Routeplanner

Route naar Oldenaller: duiventoren in Putten

Foto's (5)