Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur bij Het Nieuw Kasselder in Sinderen

Boerderij

Kasselderkerkpad 2
7065BX Sinderen (gemeente Oude IJsselstreek)
Gelderland

Bouwjaar: 1907


Beschrijving van Schuur bij Het Nieuw Kasselder

Omschrijving onderdeel 3: vrijstaande SCHUUR. Vrijstaande SCHUUR als onderdeel van het boerderijcomplex 'Het Nieuw Kasselder' gesitueerd met de nokrichting haaks op het achtererf tegenover de achtergevel van de boerderij. De schuur is gebouwd op een rechthoekige plattegrond en heeft één bouwlaag onder een afgewolfd zadeldak dat recentelijk opnieuw gedekt is met gesmoorde opnieuw verbeterde Hollandse pannen. De gevels zijn deels opgetrokken in hout deels in steen. De VOORGEVEL grenst aan het achtererf. Links in de VOORGEVEL bevindt zich een dubbele deuropening waarachter zich het 'koetshuis' bevond. Rechts van deze opening bevindt zich een tweede dubbele deuropening die dienst deed als inrijopening. In de RECHTER ZIJGEVEL bevindt zich centraal een brede dubbele deuropening. De ACHTERGEVEL is een blinde gevel zonder openingen. De LINKER ZIJGEVEL was oorspronkelijk identiek aan de rechter zijgevel. De houtconstructie laat zien dat deze deuropening later is dichtgezet. In het INTERIEUR van de schuur bevinden zich ankerbalkgebinten. Waardering De vrijstaande SCHUUR als onderdeel van het boerderijcomplex 'Het Nieuw Kasselder' is van algemeen architectuurhistorisch, cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang: - vanwege de toepassing van een voor de bouwtijd karakteristiek materiaalgebruik en toegepaste constructie grotendeels bestaande uit hout en ankerbalkgebinten; - vanwege de functioneel ruimtelijke samenhang met de overige onderdelen van het complex zoals de boerderij met aangebouwde schuren en het erf; - vanwege de situering op het achtererf; - vanwege de functie van de schuur als 'koetshuis' en dorsschuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529144
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur bij Het Nieuw Kasselder in Sinderen

Erfaanleg Het Nieuw Kasselder

Kasselderkerkpad 2
Sinderen (Gemeente Oude IJsselstreek)
Omschrijving onderdeel 2: ERFAANLEG Erfaanleg als onderdeel van het boerderijcomplex 'Het nieuw Kasselder' als verbindend element tussen d..

Het Nieuw Kasselder

Kasselderkerkpad 2
Sinderen (Gemeente Oude IJsselstreek)
Omschrijving onderdeel 1: T-BOERDERIJ met aangebouwde SCHUREN (1) als onderdeel van het boerderijcomplex 'Het Nieuw Kasselder' gebouwd op e..

Maalderij De Nieuwe molen

Keurhorsterweg 5
Sinderen (Gemeente Oude IJsselstreek)
Omschrijving De MAALDERIJ annex BROODBAKKERIJ is gebouwd op een L-vormige plattegrond en is samengesteld uit een tweelaags bouwmassa waarin..

Maalderij De Nieuwe molen, voormalig kippenhok

Keurhorsterweg 5
Sinderen (Gemeente Oude IJsselstreek)
Omschrijving Voormalig KIPPENHOK uit ca.1933, gelegen tussen de maalderij en de loods. Het houten zwart geteerde kippenhok is gebouwd op ee..

Schuur van Maalderij De Nieuwe molen

Keurhorsterweg 5
Sinderen (Gemeente Oude IJsselstreek)
Omschrijving De links van de maalderij gelegen LOODS is in 1933 gebouwd op een rechthoekige plattegrond en heeft één bouwlaag onder een l..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur bij Het Nieuw Kasselder in Sinderen

Foto's (1)