Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Erfaanleg Het Nieuw Kasselder in Sinderen

Boerderij

Kasselderkerkpad 2
7065BX Sinderen (gemeente Oude IJsselstreek)
Gelderland

Bouwjaar: 1907


Beschrijving van Erfaanleg Het Nieuw Kasselder

Omschrijving onderdeel 2: ERFAANLEG Erfaanleg als onderdeel van het boerderijcomplex 'Het nieuw Kasselder' als verbindend element tussen de overige onderdelen van het complex: de schuur en de boerderij met aangebouwde schuren. Het complex is gelegen op een lichte verhoging in het landschap in het buitengebied ten noorden van Sinderen. Een onverharde toegangsweg met aan weerszijden bomen vormt de verbinding tussen het boerderijcomplex en het eveneens onverharde Kasselderkerkpad. De toegangsweg komt uit op het grotendeels onverharde achtererf van het complex. Het achtererf heeft een functioneel karakter waaraan de achtergevel van de boerderij en de voorgevel van de droogschuur grenst. Aan de voorzijde van het voorhuis van de boerderij bevindt zich een siertuin met rechts van het voorhuis de moestuin. Achter de moestuin bevond zich een boomgaard die momenteel niet meer aanwezig is. Waardering De ERFAANLEG als onderdeel van het boerderijcomplex 'Het Nieuw Kasselder' is van algemeen tuinhistorisch, cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang: - vanwege de karakteristieke indeling van een boerenerf bestaande uit een functionele inrichting van het grotendeels onverharde achtererf en een specifieke aanleg aan de voorzijde waarbij een onderverdeling is aangebracht tussen het siergedeelte en het nutsgedeelte bestaande uit een moestuin, voormalige boomgaard en een bleekveld; - vanwege de onverharde toegangsweg met aan weerszijden bomen; - vanwege de situering van het complex op een lichte verhoging in het landschap. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529143
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Erfaanleg Het Nieuw Kasselder in Sinderen

Het Nieuw Kasselder

Kasselderkerkpad 2
Sinderen (Gemeente Oude IJsselstreek)
Omschrijving onderdeel 1: T-BOERDERIJ met aangebouwde SCHUREN (1) als onderdeel van het boerderijcomplex 'Het Nieuw Kasselder' gebouwd op e..

Schuur bij Het Nieuw Kasselder

Kasselderkerkpad 2
Sinderen (Gemeente Oude IJsselstreek)
Omschrijving onderdeel 3: vrijstaande SCHUUR. Vrijstaande SCHUUR als onderdeel van het boerderijcomplex 'Het Nieuw Kasselder' gesitueerd me..

Maalderij De Nieuwe molen

Keurhorsterweg 5
Sinderen (Gemeente Oude IJsselstreek)
Omschrijving De MAALDERIJ annex BROODBAKKERIJ is gebouwd op een L-vormige plattegrond en is samengesteld uit een tweelaags bouwmassa waarin..

Maalderij De Nieuwe molen, voormalig kippenhok

Keurhorsterweg 5
Sinderen (Gemeente Oude IJsselstreek)
Omschrijving Voormalig KIPPENHOK uit ca.1933, gelegen tussen de maalderij en de loods. Het houten zwart geteerde kippenhok is gebouwd op ee..

Schuur van Maalderij De Nieuwe molen

Keurhorsterweg 5
Sinderen (Gemeente Oude IJsselstreek)
Omschrijving De links van de maalderij gelegen LOODS is in 1933 gebouwd op een rechthoekige plattegrond en heeft één bouwlaag onder een l..

Kaart & Routeplanner

Route naar Erfaanleg Het Nieuw Kasselder in Sinderen

Foto's (1)