Nijenhuis, schuur/stal bij jachtopzienerswoning in Diepenheim

Watermolenweg 9
7478PV Diepenheim (gemeente Hof van Twente)

Beschrijving van Nijenhuis, schuur/stal bij jachtopzienerswoning

Onderdeel 27B Inleiding Jachtopzienerswoning met schuur/stal behorende tot de buitenplaats Nijenhuis, gelegen in het uiterste zuiden van het wandelbos. Omschrijving Ten noordwesten van de woning een bijpassende SCHUUR/STAL op rechthoekige grondslag, bestaande uit één bouwlaag onder een rietgedekt zadeldak met rode nokvorsten en een gemetselde schoorsteen op het linker dakschild. In de voorgevel centraal een opgeklampte houten deur met vierruits nevenlicht en daarboven een dubbel houten hooiluik. In de linker zijgevel een klein venster. In de achtergevel op symmetrische wijze twee houten opgeklampte deuren. Waardering De SCHUUR/STAL deeluitmakend van een complex van jachtopzienerswoning met schuur/stal, behorende tot de buitenplaats Nijenhuis, is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de bijzonder decoratieve vormgeving en de bijzondere gevelbehandeling; - vanwege de functioneel- en visueel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)