Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis te Windesheim, dubbele dienstwoning in Zwolle

Woonhuis

Windesheimerweg 17
8015PR Zwolle
Overijssel

Bouwjaar: verm. 18e eeuw 1800 verm. 18e eeuw


Beschrijving van Huis te Windesheim, dubbele dienstwoning

Omschrijving onderdeel 10: DUBBELE DIENSTWONING. Verdiepingloos pand onder rieten schilddak met nok evenwijdig aan de weg. Schuifvensters met roedenverdeling met luiken behangen. Boven de middendeur een dakkapel. De dubbele dienstwoning ligt schuin tegenover de huisplaats, aan de overzijde van de Windesheimerweg en dateert vermoedelijk uit de 18de eeuw. Waardering De DUBBELE DIENSTWONING is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de architectonische vormgeving; - vanwege de hoge mate van gaafheid van het exterieur; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats; - vanwege de karakteristieke ligging binnen de historische tuin- en parkaanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529132
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis te Windesheim, dubbele dienstwoning in Zwolle

Huis te Windesheim, tuinmanswoning

Windesheimerweg 15
Zwolle
Omschrijving onderdeel 11: TUINMANSWONING. Schuin tegenover de huisplaats, aan de overzijde van de Windesheimerweg, gelegen voormalige tui..

Huis te Windesheim, dienstwoning

Bulderingsweg 13
Zwolle
Omschrijving onderdeel 12: DIENSTWONING. Markant op de grens van het voormalige moestuincomplex en een akker gelegen dienstwoning uit 1913..

Huis te Windesheim, dubbele dienstwoning

Windesheimerweg 21
Zwolle
Omschrijving onderdeel 9: DUBBELE DIENSTWONING. De ornamentele, dubbele dienstwoning uit 1916 vormt de visuele beƫindiging van een deel v..

Huis te Windesheim, bosbaaswoning

Windesheimerweg 4
Zwolle
Omschrijving onderdeel 8: BOSBAASWONING. De ornamentele dienstwoning uit 1916, waarin de bosbaas van Windesheim gehuisvest was, ligt in de..

Huis te Windesheim, westelijk bouwhuis

Windesheimerweg 2A
Zwolle
Omschrijving onderdeel 3B: BOUWHUIS, XVIII. Inleidinng Aan weerszijden van het voorplein staan twee bouwhuizen. Omschrijving Aan de we..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis te Windesheim, dubbele dienstwoning in Zwolle