Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis te Windesheim, grote stenen vaas op voorplein in Zwolle

Tuin Park Landgoed

Windesheimerweg 2
8015PR Zwolle
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw 1900 19e eeuw


Beschrijving van Huis te Windesheim, grote stenen vaas op voorplein

Omschrijving onderdeel 6G: Centraal op het voorplein een grote stenen VAAS, XIX, Vaas in kelkvorm met ramskoppen; vierkante sokkel; het geheel is ong. 2 m. hoog; witgeschilderd. Op rechter voorgazon twee verschillende vazen van natuursteen: de ene, midden op het gazon, heeft een rondgaande reliëfvoorstelling, XVIII, en deksel met vlammenbundel; sokkel vierkant, balustervormig; zowel vaas als sokkel met knorrenband aan onderzijde. De tweede vaas, XIX, nabij het rechter bouwhuis, is rond en slank balustervormig; ook beëindiging met vlammenbundel. Op het linker gazon in het midden een hardstenen ronde vaas met deksel op vierkante sokkel, XVIII; sokkel balustervormig. Waardering De grote stenen VAAS op het voorplein is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de kunst- en cultuurhistorische waarden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529128
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis te Windesheim, grote stenen vaas op voorplein in Zwolle

Huis te Windesheim, toegangsbrug aan Windesheimerweg

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 5A: TOEGANGSBRUG aan de Windesheimerweg, XVIII. Bakstenen brug met twee togen en klinkerbestrating; ijzeren balustra..

Huis te Windesheim, brug tussen ruïne en voorplein

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 5B: BRUG, XVIII. Brug, die de ruïne verbindt met het voorplein; van baksteen en met twee togen, twee treden hoger ..

Huis te Windesheim, houten brug tussen ruïne en bloementuin

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 5C: Éénvoudige houten BRUG, XIX. De brug verkeert in bouwvallige staat; hij verbindt de ruïne met de bloementui..

Huis te Windesheim, parktrap

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 6A: PARKTRAP, XXa. Brede trap van natuursteen, met vier treden in het pad evenwijdig langs de parkzijde van de noo..

Huis te Windesheim, bassin in bloementuin

Windesheimerweg 2
Zwolle
Omschrijving onderdeel 6B: BASSIN, XXa. Bassin in het midden van de bloementuin op vierpasplattegrond; lage bakstenen rand afgedekt met p..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis te Windesheim, grote stenen vaas op voorplein in Zwolle

Foto's (5)