Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Boekhorst: boerderij in Lochem

Boerderij

Boekhorstlaan 8
7241SJ Lochem
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van De Boekhorst: boerderij

Omschrijving onderdeel 3B: BOERDERIJ. Boerderij, midden-XIX; bakstenen gebouw van één bouwlaag op rechthoekige plattegrond; schilddak mwt grijze pannen; aan achterzijde (noord) aangebouwde schuur onder gekoppeld zadeldak met zakgoot en grijze pannen; symmetrische voorgevel met in het midden een dubbele deur met driedelig licht getoogd bovenlicht; erboven een laag hooiluik; ter weerszijden van de deur twee vensters van hetzelfde type als in het koetshuis. Waardering De BOERDERIJ is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de typerende gevelarchitectuur; - als cultuurhistorisch en (eertijds) functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529106
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Boekhorst: boerderij in Lochem

De Boekhorst: dubbele schuur

Boekhorstlaan 8
Lochem
Omschrijving onderdeel 3C: DUBBELE SCHUUR. Dubbele schuur, midden-XIX; bakstenen gebouw van één bouwlaag op rechthoekige plattegrond; twe..

De Boekhorst

Boekhorstlaan 8
Lochem
Omschrijving onderdeel 1: HUIS, 1845. Bakstenen gebouw op rechthoekige plattegrond (oostwest lopend), met twee bouwlagen onder omlopend fl..

tuin park landgoed

Boekhorstlaan 8
Lochem
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, midden XIX. Het betreft een bescheiden landschappelijke aanleg ten zuiden en zuidwesten van het huis..

kasteel buitenplaats

Boekhorstlaan 8
Lochem
Omschrijving onderdeel 3A: KOETSHUIS. Voormalig koetshuis, midden-XIX; bakstenen gebouw van één bouwlaag op nagenoeg rechthoekige platte..

tuin park landgoed

Boekhorstlaan 8
Lochem
Omschrijving onderdeel 4: ORNAMENT, XVIII - XIX. Nabij de oostgevel van het huis, op de grond staand, een zandstenen bekroning van een he..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Boekhorst: boerderij in Lochem