Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Enzerinck: pijlers in Vorden

Tuin Park Landgoed

Almenseweg 60
7251HS Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: begin 20e eeuw


Beschrijving van Enzerinck: pijlers

Omschrijving onderdeel 5b PIJLERS, XXA. Aan het begin van de oprijlaan aan de Larenseweg staat een stel pijlers; twee bakstenen pijlers op vierkante grondslag. De pijlers zijn voorzien van een plaquette met HET ENZERINCK; aan de binnenzijde van de pijlers (d.i. de zijde van de oprijlaan) een smeedijzeren ring. Waardering De PIJLERS zijn van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de cultuurhistorische en ornamentele waarden; - als markering van de ingang van de buitenplaats aan de Larenseweg; - vanwege de samenhang met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529087
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Enzerinck: pijlers in Vorden

Enzerinck: pomp

Almenseweg 60
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7 POMP, XXa?. Het oostelijke deel van het koetshuis was van oudsher in gebruik als tuinmanswoning. Ten oosten van de..

kasteel buitenplaats

Almenseweg 60
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 4 HOUTEN SCHUUR, XIX. Tussen koetshuis en huis staat een houten schuur op rechthoekige plattegrond onder schilddak..

tuin park landgoed

Almenseweg 60
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 5a PIJLERS, XXa. Aan het begin van de oprijlaan aan de Almenseweg staat een stel pijlers; twee bakstenen kruispijle..

tuin park landgoed

Almenseweg 60
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 6 SPEELHUISJE, XXa. Op de noordoosthoek van de akker achter het huis staat een klein bakstenen gebouwtje onder tent..

Huis Enzerinck

Almenseweg 60
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 1 HOOFDGEBOUW HUIS HET ENZERINCK, XIXb (eerste steen gelegd in 1836). Bakstenen landhuis op rechthoekige plattegron..

Kaart & Routeplanner

Route naar Enzerinck: pijlers in Vorden