Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Erf deels voorzien van een oude klinkerbestrating, deels van grind en groenaanleg met enkele oude bomen (o.a. paardenkastanje). De bijbehorende authentieke toegangsweg is onverhard. Aan het begin van .. in Reeuwijk

Lecksdijk 22
2811NK Reeuwijk (gemeente Bodegraven Reeuwijk)

(1 recensie)

Beschrijving van Erf deels voorzien van een oude klinkerbestrating, deels van grind en groenaanleg met enkele oude bomen (o.a. paardenkastanje). De bijbehorende authentieke toegangsweg is onverhard. Aan het begin van ..

Complexonderdeel 2 Inleiding Rondom de boerderij gelegen door water omgeven ERF, bereikbaar via een aansluitende onverharde toegangsweg vanaf de Lecksdijk. De boerderij is bereikbaar door een hek bij de openbare weg en via de authentieke, onverharde toegangsweg. N.B. Op het erf bevinden zich twee in de complexomschrijving genoemde paardenstallen, een houten toegangshek van recente datum en een vrijstaande hooiberg, na een brand in 1985 vernieuwd in een van de eerdere hooiberg afwijkende vorm (thans drie, eerder vier roeden en gewijzigde kap). Deze onderdelen vallen niet onder de bescherming. Omschrijving Het erf is deels voorzien van een oude klinkerbestrating, deels van grind en groenaanleg met enkele oude bomen (o.a. paardekastanje). De bijbehorende authentieke toegangsweg is onverhard. Aan het begin van de toegangsweg staat een eenvoudig spijlenhek zonder decoraties van rond 1900. Waardering Het ERF is van algemeen belang -als functioneel onderdeel van het boerderijcomplex -vanwege de hoge ouderdom van de onverharde toegangsweg en de historische aanleg van het erf -vanwege het ensemble van boerderij, zomerhuis en boenhok op een erf met authentieke toegangsweg, dat wordt ondersteund door de aanwezigheid van een recent vernieuwde hooiberg; -vanwege de authentieke situering in een nagenoeg ongewijzigd gedeelte van de polder. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Recensies en ervaringen (1)

5
Recensie door: ()
Het is de mooiste plek in Nederland.... een mooi stukje erfgoed waar goed voor gezorgd word door de eigenaar.