Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Haveke: hek in Eefde

Tuin Park Landgoed

Zutphenseweg 113
7211EC Eefde (gemeente Lochem)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van 't Haveke: hek

Omschrijving onderdeel 7. Hek Ter afsluiting van het terrein langs de Zutphenseweg en de Schoolstraat dient een ijzeren spijlen HEK (XIX) tussen vierkante hekstijlen met ingesnoerde beƫindiging. De toegangsvleugels dragen de naam 'HAV' en 'EKE' (later toegevoegd). HEK behorend tot de historische buitenplaats 't Haveke van belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de functionele en visuele relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529060
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Haveke: hek in Eefde

't Haveke: historische tuin- en parkaanleg

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 2. Historische tuin- en parkaanleg De aanleg rond het huis is een ontwerp van de tuinarchitect L. A. Springer uit 19..

't Haveke: chauffeurswoning

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 3. Chauffeurswoning Garage met bovenwoning, gebouw in het eerste kwart van de 20ste eeuw als chauffeurswoning bij 't..

't Haveke: tennishuisje

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 4. Tennishuisje In de tuin staat een houten TENNISHUISJE onder schilddak met tuile du Nordpannen. Het huisje stamt u..

't Haveke: prieel

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 5. Prieel In het landschappelijke park staat een ijzeren prieel in de vorm van een tienzijdige koepel met ingezwenkt..

't Haveke: moestuinmuur met aardappelkelder

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 6. Moestuinmuur met aardappelkelder De ten noordoosten van het huis gelegen moestuin is aan twee zijden met een tus..

Kaart & Routeplanner