Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Haveke: moestuinmuur met aardappelkelder in Eefde

Tuin Park Landgoed

Zutphenseweg 113
7211EC Eefde (gemeente Lochem)
Gelderland

Bouwjaar: eerste kwart 20e eeuw


Beschrijving van 't Haveke: moestuinmuur met aardappelkelder

Omschrijving onderdeel 6. Moestuinmuur met aardappelkelder De ten noordoosten van het huis gelegen moestuin is aan twee zijden met een tussen pijlers gemetselde MUUR (XXa) omgeven. In beide zijden een getoogde opening. Tegen de buitenzijde van het noordelijk deel een half in de grond verzonken AARDAPPELKELDER. Waardering MOESTUINMUUR MET AARDAPPELKELDER behorend tot de historische buitenplaats 't Haveke van belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de functionele en visuele relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529059
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Haveke: moestuinmuur met aardappelkelder in Eefde

't Haveke: historische tuin- en parkaanleg

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 2. Historische tuin- en parkaanleg De aanleg rond het huis is een ontwerp van de tuinarchitect L. A. Springer uit 19..

't Haveke: chauffeurswoning

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 3. Chauffeurswoning Garage met bovenwoning, gebouw in het eerste kwart van de 20ste eeuw als chauffeurswoning bij 't..

't Haveke: tennishuisje

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 4. Tennishuisje In de tuin staat een houten TENNISHUISJE onder schilddak met tuile du Nordpannen. Het huisje stamt u..

't Haveke: prieel

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 5. Prieel In het landschappelijke park staat een ijzeren prieel in de vorm van een tienzijdige koepel met ingezwenkt..

't Haveke: hek

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 7. Hek Ter afsluiting van het terrein langs de Zutphenseweg en de Schoolstraat dient een ijzeren spijlen HEK (XIX) t..

Kaart & Routeplanner