Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Haveke: chauffeurswoning in Eefde

Woonhuis

Zutphenseweg 113
7211EC Eefde (gemeente Lochem)
Gelderland

Bouwjaar: eerste kwart 20e eeuw


Beschrijving van 't Haveke: chauffeurswoning

Omschrijving onderdeel 3. Chauffeurswoning Garage met bovenwoning, gebouw in het eerste kwart van de 20ste eeuw als chauffeurswoning bij 't Haveke. Bakstenen gebouw op rechthoekige plattegrond van een begane grond en een bovenverdieping onder schilddak. Aan de voorzijde is de baksteen wit geschilderd. Ver overstekende goot op korbelen. In de naar het huis toegewende gevel een hoge getoogde deur die toegang biedt tot de garage en twee roedevensters terzijde. Aan weerzijden twee lage aanbouwen waarin een schuur en opslagmogelijkheid. Een houten toegangstrap aan de linkerkant leidt op tot de woning op de verdieping. In de garage een wasplaats met pomp. De kelder van de chauffeurswoning is van buitenaf toegankelijk. Waardering CHAUFFEURSWONING behorend tot de historische buitenplaats 't Haveke van belang - wegens de ouderdom - wegens het type - wegens de functionele en visuele relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529056
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Haveke: chauffeurswoning in Eefde

't Haveke: historische tuin- en parkaanleg

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 2. Historische tuin- en parkaanleg De aanleg rond het huis is een ontwerp van de tuinarchitect L. A. Springer uit 19..

't Haveke: tennishuisje

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 4. Tennishuisje In de tuin staat een houten TENNISHUISJE onder schilddak met tuile du Nordpannen. Het huisje stamt u..

't Haveke: prieel

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 5. Prieel In het landschappelijke park staat een ijzeren prieel in de vorm van een tienzijdige koepel met ingezwenkt..

't Haveke: moestuinmuur met aardappelkelder

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 6. Moestuinmuur met aardappelkelder De ten noordoosten van het huis gelegen moestuin is aan twee zijden met een tus..

't Haveke: hek

Zutphenseweg 113
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 7. Hek Ter afsluiting van het terrein langs de Zutphenseweg en de Schoolstraat dient een ijzeren spijlen HEK (XIX) t..

Kaart & Routeplanner