Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Voorst: schuur annex houtopbergplaats in Eefde

Kasteel Buitenplaats

Binnenweg 10
7211MA Eefde (gemeente Lochem)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van De Voorst: schuur annex houtopbergplaats

Omschrijving onderdeel 10. SCHUUR ANNEX HOUTOPBERGPLAATS. Ten noorden van het hoofdgebouw een negentiende-eeuwse schuur eveneens voor houtopslag. Op rechthoekige grondslag gebouwd pand opgetrokken uit rode baksteen met hardstenen plint en bestaande uit één bouwlaag onder een deels met rode en deels met gesmoorde Hollandse pannen gedekt zadeldak met houten windveren. Gemetselde schoorsteen. In de noordgevel dubbele houten inrijdeuren en op de verdieping een houten luik, de zuidgevel heeft houten latwerk en op de verdieping een luik. In de westgevel twee meerruitsvensters en een inrijdeur en in de oostgevel een deur van latwerk, twee deuren met bovenlichten en twee stalvensters. Waardering SCHUUR ANNEX HOUTOPBERGPLAATS van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529008
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Voorst: schuur annex houtopbergplaats in Eefde

De Voorst: historische tuin- en parkaanleg

Binnenweg 10
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 2. HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats De Voorst. Samen met Het Loo vormt het park van D..

De Voorst: oranjerie

Binnenweg 10
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 3. ORANJERIE. De zuidvleugel van het hoofdgebouw wordt gevormd door een oranjerie uit 1875 waarvan het exterieur i..

De Voorst: bouwhuis

Binnenweg 10
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 4. BOUWHUIS. De noordvleugel van het hoofdgebouw is een bouwhuis uit 1909 gebouwd in de stijl van het corps de log..

De Voorst: brug met toegangshek

Binnenweg 10
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 5. BRUG MET TOEGANGSHEK. Als toegang tot het voorplein een achttiende-eeuwse bakstenen brug met twee natuurstenen ..

De Voorst: hekken voorplein

Binnenweg 10
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 6. HEKKEN VOORPLEIN. Aan de noord- en zuidkant van het voorplein vormen twee identieke smeedijzeren hekken uit 189..

Kaart & Routeplanner