Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Voorst: hekken voorplein in Eefde

Kasteel Buitenplaats

Binnenweg 10
7211MA Eefde (gemeente Lochem)
Gelderland

Bouwjaar: 1899


Beschrijving van De Voorst: hekken voorplein

Omschrijving onderdeel 6. HEKKEN VOORPLEIN. Aan de noord- en zuidkant van het voorplein vormen twee identieke smeedijzeren hekken uit 1899 de afsluiting van het voorplein en tevens de verbinding tussen het bouwhuis en de keermuur van de omgrachting. De spijlenhekken zijn tussen vier zandstenen geprofileerde pijlers bevestigd. De middelste pijlers zijn bekroond door een natuurstenen vaas. Centraal de dubbele draaibare hekvleugels bekroond met het wapen van de opdrachtgever: de familie Volcker. Waardering HEKKEN VOORPLEIN van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de rijke vormgeving; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 529004
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Voorst: hekken voorplein in Eefde

De Voorst: historische tuin- en parkaanleg

Binnenweg 10
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 2. HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats De Voorst. Samen met Het Loo vormt het park van D..

De Voorst: oranjerie

Binnenweg 10
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 3. ORANJERIE. De zuidvleugel van het hoofdgebouw wordt gevormd door een oranjerie uit 1875 waarvan het exterieur i..

De Voorst: bouwhuis

Binnenweg 10
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 4. BOUWHUIS. De noordvleugel van het hoofdgebouw is een bouwhuis uit 1909 gebouwd in de stijl van het corps de log..

De Voorst: brug met toegangshek

Binnenweg 10
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 5. BRUG MET TOEGANGSHEK. Als toegang tot het voorplein een achttiende-eeuwse bakstenen brug met twee natuurstenen ..

De Voorst: sokkel

Binnenweg 10
Eefde (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 7. SOKKEL. Op het voorplein staande negentiende-eeuwse natuurstenen sokkel gedecoreerd met schubben. De sokkel wor..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)