Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gulden Bodem: huis gebouwd als bouwpakket in Arnhem

Kasteel Buitenplaats

Zijpendaalseweg 191 A
6814CJ Arnhem
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1920


Beschrijving van Gulden Bodem: huis gebouwd als bouwpakket

Omschrijving Omstreeks 1920 als bouwpakket uit Zwitserland aangevoerd HUIS, op de splitsing van de Zijpendaalseweg en de zuidelijke toegang naar Gulden Bodem. Houten gebouw op vrijwel vierkante plattegrond onder overstekend ingezwenkt, met riet gedekt zadeldak. Het huis is een bouwlaag en een kapverdieping hoog. De begane grond is van horizontale delen samengesteld, de verdieping van een verticale beplanking. Vensters op de begane grond met luiken. Waardering Het houten HUIS behorend tot de historische buitenplaats Gulden Bodem is van cultuurhistorisch belang: - wegens de ouderdom; - als voorbeeld van een uit Zwitserland geïmporteerd bouwpakket; - als markering van de toegang tot de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528887
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gulden Bodem: huis gebouwd als bouwpakket in Arnhem

tuin park landgoed

Zijpendaalseweg 46
Arnhem
Omschrijving Voormalige ORANJERIE ten zuidwesten van het huis Zypendaal, gebouwd tegelijk met het koetshuis in 1764-1767. Aan de zuidkant ..

Zypendaal: tuinbeeld

Zijpendaalseweg 44
Arnhem
Omschrijving TUINBEELD, in de jaren zestig van de twintigste eeuw geplaatste 18de-eeuwse marmeren beeldengroep op sokkel, voorstellende As..

tuin park landgoed

Zijpendaalseweg 48
Arnhem
Omschrijving In het midden van de 19de eeuw tot stand gekomen TUINHUIS of paviljoen, gebouwd als speelhuisje voor de kinderen van de famili..

Zijpendaal

Zijpendaalseweg 44
Arnhem
Landgoed Zijpendaal. Landgoed uit de 17e eeuw, dat in de 18e eeuw een grote, Franse parkaanleg verkreeg, die in de 19e eeuw in romantische s..

Zypendaal: landhuis

Zijpendaalseweg 44
Arnhem
Omschrijving Hoofdgebouw HUIS ZYPENDAAL. Het landgoed Zypendaal kwam in 1743 in handen van de Arnhemse stadssecretaris Mr. Hendrik Willem B..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)