Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zypendaal: toegangshek in Arnhem

Tuin Park Landgoed

Zijpendaalseweg 44
6814CL Arnhem
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Zypendaal: toegangshek

Omschrijving TOEGANGSHEK, 19de-eeuwse toegangspartij met bakstenen hekposten en smeedijzeren hekwerken, toegang gevend tot het park. De entreepartij met toegangspoort werd waarschijnlijk in de tweede helft van de 19de eeuw gerealiseerd, even ten noorden van De Teerplaats. Vier gebosseerd gemetselde bakstenen hekposten afgesloten met natuurstenen dekplaten met diamantkopvormige bekroning met daartussen oplopende smeedijzeren hekken met pijlpunten. Waardering TOEGANGSHEK behorend tot de historische buitenplaats Zypendaal van belang - wegens de ouderdom - wegens de constructie - wegens de functie - wegens de visueel ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528882
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zypendaal: toegangshek in Arnhem

De Teerplaats

Zijpendaalseweg 40
Arnhem
Omschrijving In oorsprong 18de-eeuwse HALLEHUISBOERDERIJ met middenlangsdeel, genaamd De Teerplaats, in zijn huidige verschijningsvorm gro..

Sonsbeek: voormalige boerderij

Parkweg 2
Arnhem
Omschrijving Voormalige BOERDERIJ uit omstreeks 1800, gelegen ten noorden van de Grote Vijver. De boerderij staat op het terrein, dat vroe..

tuin park landgoed

Zijpendaalseweg 30
Arnhem
Omschrijving A. De GROTE WATERVAL en GROT dateren van na de aankoop van het park in 1821 door Van Heeckeren van Enghuizen. Op de plaats, wa..

Gulden Bodem: huis gebouwd als bouwpakket

Zijpendaalseweg 191A
Arnhem
Omschrijving Omstreeks 1920 als bouwpakket uit Zwitserland aangevoerd HUIS, op de splitsing van de Zijpendaalseweg en de zuidelijke toegan..

tuin park landgoed

Tellegenlaan 2
Arnhem
Omschrijving In de nabijheid van de Grote Vijver gelegen TELLEGENBANK, in 1928 opgericht ter herinnering aan ir. J.W.C.Tellegen (1859-1921..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)