Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heilige Theresia van Lisieux (beeld) in Steyl

Kerkelijk Gebouw

Zustersstraat 20
5935BX Steyl (gemeente Venlo)
Limburg

Bouwjaar: 1890-1910


Beschrijving van Heilige Theresia van Lisieux (beeld)

Omschrijving complexonderdeel 11 BEELD in de kloostertuin van de heilige Theresia van Lisieux, ook bekend als de "Kleine Theresia". Het metalen beeld staat ten oosten van de Lourdesgrot (complexonderdeel 7), is in crèmekleur geschilderd en toont de heilige Theresia ten voeten uit, met in de handen een door rozen omwonden kruis, op de linkerheup draagt de heilige een rozenkrans. Het beeld staat op een rode bakstenen sokkel van o.a. strengperssteen, in een perk dat de vorm van een stijgbeugel vertoont; in het perk o.a. buxus en laurier. Datering: circa 1900. Waardering complexonderdeel 11 Het BEELD in de kloostertuin van de heilige Theresia van Lisieux, ook bekend als de "Kleine Theresia" vertegenwoordigt algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de zeldzaamheid; - de gave staat van behoud; - de betekenis voor de geschiedenis van het religieuze erfgoed; - de functionele, historische en ruimtelijke betrokkenheid op het Heilig Hartklooster; - de symbolische betekenis, want de heilige Theresia van Lisieux is de patrones van de missionarissen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528813
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heilige Theresia van Lisieux (beeld) in Steyl

Heilig Hartklooster: beeld van Christus als goede herder

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 3 BEELD VAN CHRISTUS ALS GOEDE HERDER in de kloostertuin met -park behorende bij het Heilig Hartklooster van ..

Heilig Hartklooster: ommuurde begraafplaats

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 4 Ommuurde BEGRAAFPLAATS met eenvormige gietijzeren grafkruisen in de kloostertuin met -park behorende bij he..

Heilig Hartklooster: mariabeeld

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 5 MARIABEELD in de kloostertuin met -park behorende bij het Heilig Hartklooster van de Missiezusters te Steyl..

Heilig Hartklooster: 14 kruiswegstaties

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 6 Veertien KRUISWEGSTATIES in de kloostertuin met -park behorende bij het Heilig Hartklooster van de Missiezu..

Heilig Hartklooster: lourdesgrot met beelden van H. Maria en Bernadette de Soubirous

Zustersstraat 20
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 7 LOURDESGROT met beelden van H. Maria en Bernadette de Soubirous in de kloostertuin met -park behorende bij ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Heilige Theresia van Lisieux (beeld) in Steyl