Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Warmelo, brug met toegangshek in Diepenheim

Tuin Park Landgoed

Stedeke 11
7478RV Diepenheim (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Warmelo, brug met toegangshek

Omschrijving BRUG MET TOEGANGSHEK. Aan het voorplein gelegen fraai smeedijzeren toegangshek met aan weerszijden twee met knopvormige siervazen bekroonde zandstenen pijlers (XVIII d). Dwars op de pijlers zijn twee kleine ijzeren hekjes geplaatst die aansluiten op twee bakstenen muurtjes met een zandstenen bedekking aan de bovenzijde. Deze muurtjes met siervazen op de hoeken buigen in een flauwe bocht naar links en rechts af. Waardering De BRUG MET TOEGANGSHEK is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de kenmerkende vormgeving; - als karakteristiek markeringspunt van de entree van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats; - vanwege de relatie met de nabij gelegen kern van het oude Diepenheim. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528767
Laatste wijziging: 2014-10-26 19:16:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Warmelo, brug met toegangshek in Diepenheim

Warmelo, historische tuin- en parkaanleg

Stedeke 11
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN - EN PARKAANLEG. De tuin- en parkaanleg van Het Warmelo heeft kenmerken uit de 17de, 18de, 19de en 20ste ee..

Warmelo, hek Borculoseweg

Stedeke 11
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving HEK. Aan de Borculoseweg gelegen smeedijzeren toegangshek (XX). Het hek is opgebouwd uit vier bakstenen kolommen waartussen v..

Warmelo, sokkel met vaas

Stedeke 11
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving SOKKEL MET VAAS. Sokkel waarop een vaas met een deksel en een knop (XVIII) en een fraai uitgevoerd bas-reliƫf met Bacchanten..

Warmelo, twee banken

Stedeke 11
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving TWEE BANKEN. Twee identieke natuurstenen banken met griffioenen (VXIII) geplaatst in de hoeken van het voorplein. Waardering..

Warmelo, sokkel met vaas

Stedeke 11
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving SOKKEL MET VAAS. Decoratieve gietijzeren sokkel met een gietijzeren vaas (XIX), staande halverwege de haag naast de menagerie..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)