Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zeeduin: landbouwschuur in Oostkapelle

Boerderij

Dunoweg 3
4356EJ Oostkapelle (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Zeeduin: landbouwschuur

Omschrijving LANDBOUWSCHUUR De LANDBOUWSCHUUR is een zeer grote schuur uitgevoerd in baksteen en in (opvallend genoeg) licht groen geschilderd houtwerk. De schuur is voorzien van een zadeldak met wolfseinden, gedekt met rode en gesmoorde oud-Hollandse pannen. Op de daken stervormige pirons. Het gebouw is voorzien van ronde vensters en gesneden windveren die het, tezamen met andere details, een voor een buitenplaats geëigende decoratieve uitstraling geven. De schuur, waarvan de contour reeds op de kaart van 1837 voorkomt, stamt in zijn huidige vorm waarschijnlijk uit omstreeks 1875. Inwendig is er sprake van een dekbalkgebint. De schuur is acht vakken breed en bevat een brede en een smalle beuk met haaks daarop twee dwarsdelen, bereikbaar via dubbele deuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528733
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zeeduin: landbouwschuur in Oostkapelle

Zeeduin: hekwerk

Dunoweg 3
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Omschrijving HEKWERK Het HEKWERK bij de toegang tot Duno bestaat uit twee bakstenen hekpijlers bekroond door negentiende-eeuwse natuursten..

Boerenwoning

Dunoweg 3
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Omschrijving BOERENWONING De BOERENWONING is waarschijnlijk ontstaan uit een éénlaags pand met een breedte van vijf assen onder twee dwa..

Overduin: ijskelder

Dunoweg 4
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Omschrijving (IJS)KELDER behorende tot de buitenplaats Overduin. Achter het koetshuis ligt een bakstenen kelder, die met zijn tonvormig ge..

Zeeduin: hoofdgebouw

Dunoweg 12
Oostkapelle (Gemeente Veere)
HOOFDGEBOUW, Huis ZEEDUIN, een thans wit geschilderd gebouw op rechthoekige plattegrond en bestaande uit begane grond, verdieping en kapverd..

Zeeduin: aanleg van de historisch buitenplaats

Dunoweg 12
Oostkapelle (Gemeente Veere)
De AANLEG VAN DE HISTORISCHE BUITENPLAATS heeft een veelhoekige en onregelmatige vorm. De buitenplaats ligt aan weerszijden van de Dunoweg, ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Zeeduin: landbouwschuur in Oostkapelle