Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Oude Hof: poort in Bergen (NH)

Kasteel Buitenplaats

Eeuwigelaan 1
1861CL Bergen (NH) (gemeente Bergen)
Noord Holland

Bouwjaar: 1650-1700


Beschrijving van 't Oude Hof: poort

Omschrijving onderdeel 5: POORT. Aan de noordzijde van de Eeuwigelaan staat een poort uit ca. 1900, die toegang geeft tot de zogenoemde muziektuin. De poort bestaat uit twee houten stammen (oorspronkelijk hekpalen) met daartussen een ijzeren hekwerk van ca. 1.30 meter hoog en twee poorten van ca. 1,50 meter breed. Het spijlenhekwerk heeft punten en ronde doppen aan de bovenzijde, en in het midden bij de sluiting enig krul- en smeedwerk. Waardering INRIJPOORT van algemeen belang: - vanwege de monumentale vormgeving; - als markering van de toegang tot de zogenoemde muziektuin; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528690
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Oude Hof: poort in Bergen (NH)

't Oude Hof: hoofdgebouw

Eeuwigelaan 1
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW ('t Oude Hof). Het blokvormige witgepleisterde hoofdgebouw is in de 17de eeuw als bouwhuis gebouwd w..

't Oude Hof: historische tuin- en parkaanleg

Eeuwigelaan 1
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats 't Oude Hof. De gaaf bewaarde 17de-eeuwse Hollands..

't Oude Hof: toegangsbrug met hek

Eeuwigelaan 1
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 3: TOEGANGSBRUG MET TOEGANGSHEK. De toegang tot het voorplein wordt gevormd door een 19de-eeuwse bakstenen boogbrug..

't Oude Hof: moestuin met tuinmuur en kas

Eeuwigelaan 1
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 6: MOESTUIN MET TUINMUUR ANNEX SLANGENMUUR EN KAS. Aan de westkant van de omgrachte moestuin (oostelijke eiland) st..

't Oude Hof: tuinmanshuisje

Eeuwigelaan 1
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 7: TUINMANSHUISJE. In de moestuin staat een 18de-eeuws bakstenen tuinmanshuisje dat wit is gesausd. Gebouwd op rech..

Kaart & Routeplanner

Route naar 't Oude Hof: poort in Bergen (NH)

Foto's (5)