Meer dan 63.000 rijksmonumenten


kasteel buitenplaats in Rozendaal

Kasteel Buitenplaats

Rosendael 2
6891DA Rozendaal
Gelderland


Beschrijving van kasteel buitenplaats

Omschrijving onderdeel 14 STAL BIJ BOERDERIJ. In rode baksteen opgetrokken 19de-eeuwse stal op rechthoekige grondslag achter de boerderij onder met Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak. De topgevel van voor- en achtergevel vertoont vlechtwerk. Voor(west-)gevel: centraal een dubbele getoogde staldeur onder strek. Links hiervan in de gevel twee duivengaten. Links een getoogde deur onder strek. Rechts een halfrond stalvenster met uiterst rechts een halfronde deur. Boven de dubbele staldeur een getoogd hooiluik. In de topgevel een rond venster. In de achtergevel aan de rechter zijde een dubbel luik. De linker gevel, waarin enkele stalvensters met spaakroeden, is recentelijk opnieuw opgetrokken. Waardering De STAL BIJ BOERDERIJ, onderdeel van de historische buitenplaats Rosendael, is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang: - wegens de ouderdom; - wegens de functioneel-ruimtelijke relatie met de buitenplaats; - wegens de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528487
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van kasteel buitenplaats in Rozendaal

kasteel buitenplaats

Rosendael 2
Rozendaal
Omschrijving onderdeel 13 BOERDERIJ aan de oostkant van het park, uit het eerste kwart van de 19de eeuw. De boerderij is opgetrokken op L-v..

kasteel buitenplaats

Beekhuizenseweg 1A
Rozendaal
Omschrijving onderdeel 10 Inleiding WAGENSCHUUR gebouwd ronf 1900, ten oosten van het kasteel gesitueerd op de Smidsberg, van waaraf men u..

tuin park landgoed

Beekhuizenseweg 1
Rozendaal
Omschrijving onderdeel 20 MUZIEKKAPEL uit de jaren dertig van de 20ste eeuw, ten oosten van het kasteel gesitueerd op de heuvelrand van de ..

kasteel buitenplaats

Rosendael 4
Rozendaal
Omschrijving onderdeel 12 PORTIERSWONING gelegen aan de rechterkant van zuid-noord lopende oprijlaan, binnen het toegangshek, gebouwd in 19..

kasteel buitenplaats

Kerklaan 2
Rozendaal
Omschrijving onderdeel 11 HOVENIERSWONING ten zuiden van het park, gesitueerd aan de slurf van de eerste vijver, uit omstreeks 1830. De won..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)