Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint Michaëlklooster: baldakijn in Steyl

Kerkelijk Gebouw

Sint Michaelstraat 7
5935BL Steyl (gemeente Venlo)
Limburg

Bouwjaar: 1950


Beschrijving van Sint Michaëlklooster: baldakijn

Omschrijving complexonderdeel 24 Nabij de Verrijzeniskapel werd in 1950 een door vier ijzeren zuilen gedragen BALDAKIJN opgericht ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de kloostergemeenschap. Onder het baldakijn staat een levensgroot BEELD van de gekroonde en staand weergegeven hemelse Koningin Maria met rood-blauwe mantel, het in wit geklede Kind Jezus op de arm. Het Kind draagt de wereldbol en een stafje. De betonnen sokkel is zeszijdig en staat op een dito plaat, de stenen koepel heeft leidekking en is bekroond met een Latijns kruis. De zuilen hebben een decoratie van acanthus. "ANNO SANCTO 1875 SVD 1950 ANNO JUBILAE", memoreert de inscriptie in het fries. Pal voor het baldakijn staan twee stompe PIJLERS van beton met ertussen een dito BLOEMBAK. Waardering complexonderdeel 24 Het baldakijn uit 1950 met een beeld van Maria met Kind, twee pijlers en bloembak in de kloostertuin vertegenwoordigt algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de verbondenheid met de aard en aanleg van de kloostertuin; - de zeldzaamheid; - de devotionele belevingswaarde van het baldakijn met Mariabeeld; - de gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528374
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint Michaëlklooster: baldakijn in Steyl

Sint Michaëlklooster: kloosterkapellen St. Gregor

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 3 De KLOOSTERKAPELLEN St. Gregor uit omstreeks 1895 bestaan uit boven- en benedenkapellen van het St. Gregor..

Sint Michaëlklooster: missiemuseum

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 4 Het oudste bouwdeel van het MISSIEMUSEUM dateert uit circa 1895; het telt drie bouwlagen onder een zadelda..

Sint Michaëlklooster: beeld van de goddelijke zaaier

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 5 Tegenover het Missiemuseum te Steyl staat op de kruising van Veerweg en St. Michaëlstraat een granieten B..

Sint Michaëlklooster: kloosterdrukkerij

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 6 De KLOOSTERDRUKKERIJ heeft, op hoofdlijnen, een L-vormige plattegrond en staat op de hoek van St. Michaël..

Sint Michaëlklooster: machinehal en aansluitend ketelhuis

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 7 Aan de oostzijde van de kloosterdrukkerij staat een MACHINEHAL met daarin een stoommachine en een aansluit..

Kaart & Routeplanner

Route naar Sint Michaëlklooster: baldakijn in Steyl