Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint Michaëlklooster: tuinhuis in Steyl

Kerkelijk Gebouw

Sint Michaelstraat 7
5935BL Steyl (gemeente Venlo)
Limburg

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Sint Michaëlklooster: tuinhuis

Omschrijving complexonderdeel 20 Houten TUINHUIS op rechthoekige plattegrond, twee traveeën lang, gedekt met een zadeldak gedragen door een jukconstructie; circa 1900. Aan de korte zijden is het tuinhuis ontsloten, boven de doorgangen is een siermotief in de vorm van de letter omega aangebracht. Inwendig zijn tegen de lange zijden zitbanken geplaatst, zo ook tegen een deel van de korte zijden. Aan de zuidzijde is links en rechts van de doorgang lat- en spalierwerk geplaatst. Waardering complexonderdeel 20 Het tuinhuis in de moestuin bij St. Gregor bezit algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de gaafheid; - de zeldzaamheid; - de functionele en historische betrokkenheid op het kloostercomplex en op de tuinaanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528370
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint Michaëlklooster: tuinhuis in Steyl

Sint Michaëlklooster: kloosterkapellen St. Gregor

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 3 De KLOOSTERKAPELLEN St. Gregor uit omstreeks 1895 bestaan uit boven- en benedenkapellen van het St. Gregor..

Sint Michaëlklooster: missiemuseum

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 4 Het oudste bouwdeel van het MISSIEMUSEUM dateert uit circa 1895; het telt drie bouwlagen onder een zadelda..

Sint Michaëlklooster: beeld van de goddelijke zaaier

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 5 Tegenover het Missiemuseum te Steyl staat op de kruising van Veerweg en St. Michaëlstraat een granieten B..

Sint Michaëlklooster: kloosterdrukkerij

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 6 De KLOOSTERDRUKKERIJ heeft, op hoofdlijnen, een L-vormige plattegrond en staat op de hoek van St. Michaël..

Sint Michaëlklooster: machinehal en aansluitend ketelhuis

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 7 Aan de oostzijde van de kloosterdrukkerij staat een MACHINEHAL met daarin een stoommachine en een aansluit..

Kaart & Routeplanner

Route naar Sint Michaëlklooster: tuinhuis in Steyl