Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint Michaëlklooster: houten droogloop in Steyl

Kerkelijk Gebouw

Sint Michaelstraat 7
5935BL Steyl (gemeente Venlo)
Limburg

Bouwjaar: ca. 1905


Beschrijving van Sint Michaëlklooster: houten droogloop

Omschrijving complexonderdeel 16 De HOUTEN DROOGLOOP of loods, nu in gebruik als overdekte parkeerplaats en stalling (uit omstreeks 1905) vertoont een rechthoekige plattegrond waarvan 7,5 vak open is en het overige gedeelte gesloten uitgevoerd. De loods grenst en staat parallel aan de Parkstraat; aan deze zijde vertoont de rode, bakstenen in kruisverband gemetselde en met beertjes gelede gevel sporen van oorlogsschade. De totale lengte van het object bedraagt circa 60 meter. Het lessenaarsdak wordt gesteund door geschoorde houten standvinken. Aan de zuidzijde is het lessenaarsdak afgezet met ajour houtwerk; houten dakbeschot. Waardering complexonderdeel 16 De houten droogloop bezit algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de architectuurhistorische betekenis: het ajour houtwerk vertoont kenmerken van de Chaletstijl; - de functionele en historische betrokkenheid op het klooster(complex); - de bouwhistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528366
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint Michaëlklooster: houten droogloop in Steyl

Sint Michaëlklooster: kloosterkapellen St. Gregor

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 3 De KLOOSTERKAPELLEN St. Gregor uit omstreeks 1895 bestaan uit boven- en benedenkapellen van het St. Gregor..

Sint Michaëlklooster: missiemuseum

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 4 Het oudste bouwdeel van het MISSIEMUSEUM dateert uit circa 1895; het telt drie bouwlagen onder een zadelda..

Sint Michaëlklooster: beeld van de goddelijke zaaier

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 5 Tegenover het Missiemuseum te Steyl staat op de kruising van Veerweg en St. Michaëlstraat een granieten B..

Sint Michaëlklooster: kloosterdrukkerij

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 6 De KLOOSTERDRUKKERIJ heeft, op hoofdlijnen, een L-vormige plattegrond en staat op de hoek van St. Michaël..

Sint Michaëlklooster: machinehal en aansluitend ketelhuis

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 7 Aan de oostzijde van de kloosterdrukkerij staat een MACHINEHAL met daarin een stoommachine en een aansluit..

Kaart & Routeplanner

Route naar Sint Michaëlklooster: houten droogloop in Steyl