Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint Michaëlklooster: beeld van Christus als goede herder in Steyl

Kerkelijk Gebouw

Sint Michaelstraat 7
5935BL Steyl (gemeente Venlo)
Limburg

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Sint Michaëlklooster: beeld van Christus als goede herder

Omschrijving complexonderdeel 15 In het noordwestelijk deel van de kloostertuin staat, tegenover de hoofdingang van het Missiehuis, op een hoog voetstuk een BEELD VAN CHRISTUS ALS GOEDE HERDER. Christus is ten voeten uit weergegeven, draagt op de linkerschouder een lam en houdt in de rechterhand een staf. Het beeld dateert uit omstreeks 1900. Het voetstuk is opgebouwd uit kunstmatige, gecementeerde rotsblokken en staat middenin een ovale vijver met stenen rand. Achter het beeld vormt een hoge, brede haag een coulisse. Een amandelvormige buxushaag omvat vijver, groene coulisse en een ijzeren lantaarnpaal in de oostelijke punt. Waardering complexonderdeel 15 Het beeld van Christus als Goede Herder op voetstuk, met buxushaag, coulisse, ovale vijver en ijzeren lantaarnpaal bezit algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de gaafheid; - de verbondenheid met de aard en aanleg van de kloostertuin; - de symbolische en religieuze betekenis voor de missiewerkzaamheden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528365
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint Michaëlklooster: beeld van Christus als goede herder in Steyl

Sint Michaëlklooster: kloosterkapellen St. Gregor

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 3 De KLOOSTERKAPELLEN St. Gregor uit omstreeks 1895 bestaan uit boven- en benedenkapellen van het St. Gregor..

Sint Michaëlklooster: missiemuseum

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 4 Het oudste bouwdeel van het MISSIEMUSEUM dateert uit circa 1895; het telt drie bouwlagen onder een zadelda..

Sint Michaëlklooster: beeld van de goddelijke zaaier

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 5 Tegenover het Missiemuseum te Steyl staat op de kruising van Veerweg en St. Michaëlstraat een granieten B..

Sint Michaëlklooster: kloosterdrukkerij

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 6 De KLOOSTERDRUKKERIJ heeft, op hoofdlijnen, een L-vormige plattegrond en staat op de hoek van St. Michaël..

Sint Michaëlklooster: machinehal en aansluitend ketelhuis

Sint Michaelstraat 7
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 7 Aan de oostzijde van de kloosterdrukkerij staat een MACHINEHAL met daarin een stoommachine en een aansluit..

Kaart & Routeplanner

Route naar Sint Michaëlklooster: beeld van Christus als goede herder in Steyl