Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Slotklooster: kruisweg in Steyl

Kerkelijk Gebouw

Kloosterstraat 19
5935CA Steyl (gemeente Venlo)
Limburg


Beschrijving van Slotklooster: kruisweg

Omschrijving complexonderdeel 10 Veertien tegen de kloostermuur geplaatste, ondiepe tempel-achtige bouwdelen in van de muur afwijkende gele steen met daarin uitbeeldingen van de KRUISWEG. Waardering complexonderdeel 10 De kruisweg is van algemeen belang vanwege de functionele, visuele en historisch-religieuze relatie met klooster en -tuin; opvallend is de zeldzame, maar juist bij contemplatieve vrouwelijke religieuzen niet ongebruikelijke plaatsing tegen de tuinmuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 528349
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Slotklooster: kruisweg in Steyl

Slotklooster: tuin

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 2 De TUIN van het klooster bestaat uit twee percelen, één rond het klooster, één aan de overzijde van de..

Slotklooster: ommuring

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 3 Bakstenen OMMURING van de beide percelen van de kloostertuin, met lisenen en natuurstenen afdekkingen. Aan ..

Slotklooster: beeld van Maria

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 4 BEELD VAN MARIA op sokkel. Waardering complexonderdeel 4 Het beeld is van algemeen belang aangezien een M..

Slotklooster: beeld van Jozef

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 5 BEELD VAN JOZEF op kunststenen sokkel, voorzien van de tekst 'St. Josef OPN'. Waardering complexonderdeel ..

Slotklooster: uitbeelding van de H. Geest

Kloosterstraat 19
Steyl (Gemeente Venlo)
Omschrijving complexonderdeel 6 Een uit het Paradijs hierheen verplaatste UITBEELDING VAN DE H. GEEST (naamgever van de congregatie), besta..

Kaart & Routeplanner

Route naar Slotklooster: kruisweg in Steyl